Dikmen’in Günahı Ne?

Saraydüzü’ne banka şubesi açılması Dikmenlileri isyan ettirdi.

Dikmen’in Günahı Ne?

Sinop’un Saraydüzü ilçesine Ziraat Bankası Şubesi açıldığı ve açılış kurdeleleri AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak ve Sinop Valisi Yasemin Özata tarafından kesildiği haberleri yerel basına yansıdığından beri Dikmenin halkının gündemini bu haber ve bu habere duyulan haklı tepki oluşturuyor.

Dikmen ilçesi sakinleri, bu haberden sonra artık “sakin” değil. Bir dokunuyorsunuz bin ah işitiyorsunuz. Ağızlarda “bize neyin bedeli ödetiliyor”, “Dikmen halkı üvey evlat mı?”, “Devlet Dikmen’i unuttu mu?” ve benzeri isyan ve sitem sözlerinden başka bir şey duymak mümkün değil.

Dikmen’de yaşayan bir vatandaş duygularını şöyle ifade ediyor. “köydük, Nahiye olduk, Nahiye idik, ilçe olduk. Dikmen 1990 yılında ilçe statüsüne kavuştu ve aynı yıl da belediye kuruldu. Bizler o tarihten beri bankalarla olan işlerimizi, ilçeden haftanın bir günü bankalarınca görevlendirilerek ilçemize gelen görevliler eliyle görüyorduk, son yıllarda bu uygulama da kaldırıldı. Artık en basit banka işlemi için bile Gerze ilçesine gitmek zorundayız. Bizim derdimiz Saraydüzü ilçesine banka şubesi açılması değil, Saraydüzü’nün nüfusu 5132, Dikmenin nüfusu ise 5613, bu iş nüfus ölçü alınarak yapılıyorsa, bu şubenin öncelikle Dikmene açılması gerekmiyor mu? dedi.

Elçiye zeval olmaz, bizden hatırlatması…

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 08:20

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz Dikmen
Öz Dikmen - 9 yıl Önce

mustafa bey öncelikle yapmış olduğunuz haber için teşekkür ederiz güzel bir konuya değinmişsiniz görüldüğü üzere dikmen halkı mağdur olması normal ilgenel meclis üyeleri gerze'de otuyormuş ak parti ilçe başkanı'da hiç gören yok onların bankası gerzede

hüseyin bodur
hüseyin bodur - 9 yıl Önce

bir ilcede,;ilce olduktan sonra kaymakamı olacakmı.? elbette olacak..emniyet müdürlüğü,,ilce jandarma bölük komutanlığı,,granizon komutanlığı, nüfus, tapu,mahkemeler olmalımıdır..??? elbette...peki bankanın olmayışı ne olacak..açilen bir para lazım olduğunda veya eşinin,kızının,oğlu tarafından bir para gelse, veya gitmesi gekekse insanlar başka ilceyemi gitmeli..???????????...ilce,,eğer ilceyse tüm alt yapıları tıkır,,tıkır işlemelidir...bir sacaayğı hiç olduğu yuerde durabilirmi...elbet üç ayağı olmalı.. di̇kmen halkı yüzde, yüz haklı oğlu,haklıdır.....saraydüzünden nesi eksikki dikmenli hemşehrilerimin.....snırım istanjbuldaki sivil toğplum camiasında benim gibi başkanlık yapan arkadaşlar bunu7 ilimizin siyasi yetkilileriyle istanbulda behemehal konuşurlar...hemde konuşmalılar..bu onların memlektlerine olan ahdevefalarının bir göstergesidir...saygılarımla..

banner381
SIRADAKİ HABER