Dolu Dolu 25 Yıl

Vergi haftasının 25. yılı kutlandı

Dolu Dolu 25 Yıl

  24 Şubat 2014 Pazartesi günü saat 10 00 da Gerze Atatürk Anıtı önünde Vergi Haftasının 25.yılı kutlandı. Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Emniyet Müdürü Ünal Arslan, Gerze Mal Müdürü Zübeyde Şen, CHP İl Genel Meclis Üyesi Necmettin Çakır, daire ve kurum amirleri katılımı ile gerçekleşen program Gerze Mal Müdürü Zübeyde Şen’in Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Müzik Öğretmeni Mehmet Ali Diri eşliğinde İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Gerze Mal Müdürü Zübeyde Şen yaptı. Şen konuşmasında,” Toplumsal vergi bilincinin arttırılması ve vergiye gönüllü uyumun sağlanmasına yönelik olarak her yıl Şubatın son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. 1990 yılından buyana kutlanarak geleneksel hale gelen vergi haftasının 25.sini kutlamak üzere toplandık.
Vergi, devletin kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla kişi ve kurumlardan kanun yoluyla tahsil ettiği en sağlıklı kamu geliridir. Anayasa’nın 73’üncü maddesine göre, herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür.

Gerze Mal Müdürlüğü olarak amacımız vergi bilincini toplumun tüm kesimlerine yaymak ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmektir.

Gerze Mal Müdürlüğü olarak tahsilat oranımız %82’dir.

Türkiye genelinde bu oran ortalama %70 ler civarındadır.

Gelirimizin giderleri karşılama oranı ise %40 civarındadır.

Vergi haftası etkinlikleri ile bilgisi, sevgisi ve vergisi ile ülkemize katkı sağlayan ve topluma sunulan hizmetlerde payı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Tören Gerze Mal Müdürü Zübeyde Şen’in konuşmasının ardından son buldu.

Şen tebrikleri makam odasında kabul etti.

Fotoğraflar İçin Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 12:09
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER