Dünya Yürüyüş Günü Yapıldı

"Her gün 10 bin Adım " etkinlikleri yurt genelinde gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Dünya Yürüyüş Günü Yapıldı

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında ve Dünya Yürüyüş Günü çerçevesinde Gerze Toplum Sağlığı Merkezi ve Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü bir araya gelerek tüm halkımızı yürüyüşe davet etti.

5 Ekim 2017 Perşembe günü saat 10.00’da Hükümet Konağı önünde yürüyüşe destek vermek isteyen vatandaşlar bir araya gelerek yürüyüşe başladı. Yürüyüşe Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Şevket Terkan, Gerze Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Halit Kolukırık, Gerze Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, Gerze Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü adına açıklamada bulunan Murat Olgunsoy, “ Toplum Sağlığı Merkezi ile ortaklaşa düzenlediğimiz ilk yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Hükümet Konağı önünde başlayan yürüyüşümüz için belirlediğimiz güzergahta herkes rahatlıkla yürüyebilir. Bu kapsamda vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda kulüp olarak kısa mesafeli yürüyüş programları da düzenlemeyi hedefliyoruz.” Dedi.

Kolukırık, “ Öncelikli olarak yürüyüş başta olmak üzere sporun bizim hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Günlük işlerimiz ve hayat telaşından dolayı spor salonlarına gitmek hususunda yeterince zaman bulamıyoruz birçoğumuz ama yürüyüş yapmak suretiyle hem bedenen hem de ruhen sağlıklı ve üretken bireyler olmak adına önemli bir adım atmış olabiliriz. Bunu günlük yaşamımızın ve sosyal aktivitelerimizin bir parçası haline getirebiliriz. Hastalıklar olarak kanserler dâhil olmak üzere hipertansiyon, kalp hastalıkları, obezite, diyabet gibi birçok kronik hastalığın temelinde hareketsiz yaşam yatmaktadır. Bu hastalıklardan korunmakta fiziksel aktivite ve günlük düzenli yapılan sportif aktiviteler çok önemli ve koruyucu bir rol üstlenmektedir. Sağlıklı beslenmenin yanında sporu da hayatımıza entegre edebilirsek gelecek adına gerçekten çok sağlıklı sonuçlar alabiliriz. Dünya  yürüyüş Günü olması münasebetiyle tüm Gerzelileri düzenli yürüyüş ve spor yapmaya davet ediyorum. Sadece özel gün ve haftalarla sınırlı kalmamakla beraber bunu bir yaşam felsefesi haline getirmek temennisi ile “ açıklamasında bulundu.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 11:33
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER