Eğitim-Sen’den Davet.

Gerze Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği 4+4+4 eğitim Düzenlemesine karşı Ankara’da yapılacak olan Yürüyüş ve Basın açıklaması için davet yayınladı.

Eğitim-Sen’den Davet.

Gerze Eğitimsen İlçe Temsilciliğinden Davet

AKP hükümetinin tüm topluma yönelik büyük dayatma olarak gündeme getirdiği ve eğitim sistemini şimdiden altüst eden 4+4+4 eğitim düzenlemesi ile öğretmenleri ciddi sorunlar bekliyor.

4+4+4 dayatması yüzünden öğretmenlerin bugüne kadar yaşadığı ve okulların açılmasıyla daha da artacak sorunlar konusunda bakanlık yetkililerini önceden defalarca uyardık. Eleştiri ve önerilerimize kulaklarını kapatan Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4 ile çok sayıda sorun yaşayacak öğretmenlerin sorunlarını çözmek yerine, yanlışta ısrar etmeyi sürdürüyor.

Öğretmenler ve Öğrencilere Sürgün

       Okullarda yaşanan dönüşüm nedeniyle büyük miktarda öğrenci zorunlu olarak yer değiştirmek, on binlerce öğretmen yine zorunlu olarak tayin istemek zorunda kaldı. Norm fazlası durumuna düşen sınıf öğretmenleri yer değiştirmek zorunda bırakılırken, çoğunun tercih ettikleri okullara yerleşmeleri mümkün olmadı.

Öğretmenler Nasıl Norm Fazlası Oldu?

        Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre 29 bini sınıf öğretmeni olmak üzere 68 bin öğretmen, okulların açılmasına sayılı günler kala norm fazlası durumuna düştü. Bakanlık verilerine göre norm sayısı olarak 138 bin öğretmen açığı bulunmasına rağmen, 68 bin norm fazlası öğretmenin içine itildiği durumun tek sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı’dır.

Tayin ve Atamalarda Skandal

Yaklaşık 50 bin öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın tayin ve atamalardaki öngörüsüzlüğü ve yanlış politikaları nedeniyle mağdur edildi. 2012 il dışı yer değiştirme kontenjanı olarak sadece yedi ilin açılması ile binlerce öğretmen kelimenin tam anlamıyla büyük bir şok yaşadı. Benzer bir durum özür grubunda ortaya çıkarak, sadece 10 il atamaya açıldı. Diğer illerde özellikle eş durumu tayini bekleyen, sağlık özrü ve SBS mağduru öğretmenler büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. MEB, tayin ve atamalarda parçalanmış ailelerin, annesiz, babasız

büyümek zorunda bırakılan çocukların sesini yine duymadı.

Okula Başlama Yaşı Pedagojik Değil

72 aydan küçük çocukların ilkokula alınmaması konusundaki itirazlardan bunalan MEB, velilerin çocuklarına rapor almaları halinde çocukları ilkokul yerine anaokuluna kaydedeceklerini açıkladı. 60 ay ile 81 aylık çocuklar aynı sınıflarda eğitim almak zorunda bırakıldı. Öğretmenlerin gelişim düzeyleri birbirinden çok farklı olan bu çocukları aynı müfredatla eğitmeye zorlanması bizzat bakanlık tarafından dayatılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, sınıf öğretmenlerinin 60-72 ay yaş grubu çocuklar için pedagojik formasyon almadığı

gerçeğini görmezden geliyor.

4+4+4 ile Kalabalık Sınıflar Bizi Bekliyor

2012-2013 eğitim öğretim yılında 1. sınıfa başlayacak çocukların sayısı iki katına çıktı. Sınıf mevcutlarının ortalama 70-80’e çıkmasıyla hem öğrenciler hem de öğretmenler için eğitim öğretim sürecinin sağlıklı yürütülmesi mümkün değil. Başta İstanbul olmak üzere, nüfus yoğunluğu yüksek olan bütün yerleşim birimlerinde, 80 kişilik kalabalık sınıflarda öğrenciler eğitim görmek zorunda kalacaklar. Öğretmen ile öğrenci arasındaki ilişkinin sağlıklı bir şekilde olması için en fazla 24 kişilik sınıflar olması gerekirken, çok sayıda öğretmen, aşırı kalabalık sınıflarda çoğu öğrencinin adını bile öğrenemeden görev yapmak zorunda kalacak.

Ders Saatlerinin Artması Öğretmenlerin İş Yükünü

Arttıracak

 Derslerin 40 dakika, teneffüslerin de yönetmeliklere göre birisi 20, diğerlerinin de 10 dakika olduğu dikkate alındığında, ikili eğitim yapan okullarda ortaya şöyle bir tablo çıktı; Sabahçı olacak ortaokullar geçen yıl olduğu gibi sabah 07.20’de derse başlarlarsa 8 saat ders yapılması halinde 14.00’te, 7 saat ders yapılması halinde 13.10’da dersten çıkacaklar. Buna karşın öğlenci ilkokul öğrencileri ortaokulların 7 saat ders yaptıkları günlerde 18.30’da, 8 saat ders yaptıkları günlerde de 19.20’deokuldan ayrılmak zorunda kalacak.

Okulların Alt Yapısı ve Fiziki Donanımı Yetersiz

Okulların açılmasına sayısı günler kala, ilkokulların yarısından fazlasının altyapı ve fiziki donanımları özellikle 1.sınıfa başlayacak çocuklar için uygun hale getirilemedi. Okulların çoğunda 5 ve 6 yaş çocukların boylarına uygun sıra, sandalye, tuvalet ve lavabo bulunmuyor. Giriş çıkışlar, merdiven basamaklarının yüksekliği, özellikle 60-71 ay aralığındaki çocuklara göre değil. Sıralar, tuvalet ve lavabolar 72 aydan küçük çocuklar için ciddi kaza tehlikelerini içinde barındırıyor.

Hep Birlikte Karşı Durursak Çocuklarımıza ve

Onların Geleceğine Sahip Çıkabiliriz!

Herkese Eşit, Parasız, Bilimsel, Demokratik, Eğitim taleplerimiz için

15 Eylül 2012 Cumartesi günü Ankara’da buluşalım.

Not.

14 Eylül Akşamı Saat 23 45 de Demokrasi parkında toplanılarak temsilciliğimiz önünden hareket edilecektir…

Gerze Eğitim- Sen Temsilciliği.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2012, 14:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 12 yıl Önce

bu eğitimsen in görevi herşeye karşı çıkmakmı.heryerde bunlar allahaşkına bunlardan başka akıllı yokmu.kendi çocuklarını kreş okulöncesi anaokulu hepsine yolluyorlar vatandaşa gelince karşı çık.almanya da ingilterede isviçrede velhasıl gelişmie ülkelerde çocuklar aynı yaşta okula giderken bizim çocuklarmı aptal acaba açıklamalara bak bunlar öğrencileri değil tamamen kendilerini düşünüyorlar.kendi yüklerinin artacağınıikinci sırada öğrenciler geliyor.çok merak ediyorum eğitim süresi 5 ay maaşlarda 5000 tl olsun acaba bu süre az buna karşılık maaşlar fazla diye de itiraz edip yürüyüş yaparlarmı

banner381
SIRADAKİ HABER