El Emeği Göz Nuru

Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleşen dönem sonu sergisine ilgi oldukça yoğun oldu.

El Emeği Göz Nuru

8 Mayıs 2018 Salı günü saat 15 30 da Yakup Ağa Konağında gerçekleşen etkinliğe Gerze Kaymakamı Murat GÜVEN, Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI, İlçe Emniyet Müdürü Erol ULAŞ, Gerze MYO Müdürü Sedat İPAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür TOKGÖZ, İlçe Halk Eğitim Müdürü Nazım AKSU, AK parti İlçe Başkanı daire amirleri ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği sergi Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ardından, İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.

Kurdele kesiminin ardından el emeği göz nuru ürünleri inceleyen ziyaretçiler kursiyerler ve usta öğreticiler sık sık sohbet gerçekleştirdiler. Ürünleri dokunarak hissetmenin ayrı bir huzur verdiğini belirten Belediye Başkanı Belovacıklı yaptığı açıklamada; “El işçiliği ile üretilen her şey beni cezbediyor. Emeğin ve azmin olduğu yerde başarı kaçınılmaz oluyor. Ben özellikle İŞKUR’a teşekkür etmek istiyorum. İŞKUR’un el sanatlarına verdiği desteklerle ilçemiz farklı bir boyutta kalkınma yaşıyor. İstihdamın yanında vatandaşlarımız sanatkar oluyorlar. Bunların neticesinde de evlerine ekmek götürüyorlar. Ben bu serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Stantların ziyaret edilmesinin ardından yemek yiyen protokol üyeleri Yakup Ağa Konağı önünde hatıra fotoğrafı çekinerek programı ölümsüzleştirdiler.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER