Emeklinin Hali Ne Olacak?

CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, emeklinin durumunu meclis gündemine taşıdı.

 Emeklinin Hali Ne Olacak?

  Altay, hazırladığı soru önergesiyle “Bakanlığınız emekli maaşları düzenlemeleri sürecinde gelir dağılımı, yoksulluk ve açlık sınırlarını temel alan bir çalışma yapmakta mıdır? TÜİK verilerine göre açlık, yoksulluk sınırı ile asgari ücretin altında maaş alan kaç emekli vatandaşımız vardır? Çok zor şartlarda hayatlarını idame ettiren emekli vatandaşlarımız ve asgari ücretle geçinmeye çalışan emekçilerimiz için tedavi katılım payını kaldırma yönünde bir çalışma yapacak mısınız?” diye sordu.

Altay’ın soru önergesine yanıt, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten geldi. Çelik “Sigortalıların emekli maaşlarına ilişkin düzenlemeleri kapsamında gelir dağılımı, yoksulluk ve açlık sınırlarını temel alan bir çalışma mevcut değildir” dedi. 

Çelik, 5510 sayılı kanunda katılım paylarında bazı sağlık hizmetleri için gereksiz kullanımı azaltma, sağlık hizmetlerinin niteliği itibarıyla hayati öneme sahip olup olmaması, kişilerin prime esas kazançları, gelir ve aylıklarının tutarı ve benzeri ölçütler dikkate alınarak yüzde 10 ila yüzde 20 oranları arasında olmak üzere kurumca belirleneceği hükmünün öngörüldüğünü kaydetti. 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 22:30
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER