Emin Kuru Sinop’u anlattı.

Sinoplu İş Adamları,(SİAD)'in geleneksel iftar yemeğinde buluştu. Sinop Mantı Evi'nde düzenlenen geleneksel iftar yemeğine iş adamları ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

Emin Kuru  Sinop’u anlattı.

SİNOP İŞ ADAMLARI DERNEGİ İSTİŞARE KONSEYİ İFTARDAN SONRA TOPLANDI

Sinoplu iş adamları derneği istişare konsey başkanı Prof .Dr. Emin Kuru gündemin üç maddesinin olduğunu açıkladı. Emin Kuru; Bşk. Yrd. Nihat Önder, Cevat Güleç, Sebahattin Sungur, Yaşar Aksoy, Ramazan Ulu, icra kurulu Yusuf Özer, Mustafa Demir, konsey toplantısının organizasyon yaparken her gündem maddesi teker teker tartışıldı ve oylandı. Ayancık’ta turizme acılan Ali köyünün yoğunlukta olduğu Gaziosmanpaşa Sinoplular Dernek Başkanı Ali Köyünde 40 yatak kapasitesi oluşturduklarını ve 7-8-9 eylülde Kurt Köy'de SİYAD'ın yapacağı organik ürün fuarına Ali köyü ve Gaziosmanpaşa Derneği olarak tam kapasite iştirak edeceklerini belirtti. Büyük alkış alan bu haber salonu sevinç ve alkışa boğdu. 1.5 yılın sonunda proje ilk çiçeğini açtı diye Kuru bütün yorgunluklarının gittiğini ifade etti.

Söz alan SİAD Derneği Başkanı Yusuf Özer;"Proje kapsamında köylerde üretilen organik ürünlerin pazarlanması için Şehzadem, Sinop Mantı bahçesinde turizme açılmış üç köy derneğine ücretsiz pazarlama reyonu tahsis edebileceğini söyledi. Büyük bir memnuniyetle karşılanan bu fedakarlıktan sonra eski Sindef genel başkanı ve istişare konsey Bşk.yrd. Ramazan Ulu Snowy marketler zincirinde Sinop köylerin ürettiği organik ürünlerin, pazarlanabilmesi için marketinde Sinop’un organik ürünleri reyonu kurabileceğini belirtti. Bu yaklaşımda konsey üyeleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bu açılımların Sinop'ta turizme açılacak köylere duyurulması için basın aracılığıyla, dernekler aracılığıyla, muhtarlar aracılığıyla hep beraber çaba gösterilmesi gerektiği, konsey oy birliği ile karara bağlandı.

 

Katılımın yoğun olduğu gözlenen gecede Sinop ve Sinopluların geleceği istişare edildi. Karşılıklı saygı, sevgi ve diyalog ortamı konsey toplantısına katılan kişilere adeta beyin fırtınası yaptırdı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Danışmanı Prof. Dr Emin Kuru'nun istişare konsey başkanlığını yaptığı Sinoplu iş adamları derneğinde 3 gündem maddesi masaya yatırıldı.

Gündemde;

Sinop’un organik tarım ,hayvancılık ve Sinop’un köylerinin turizme açılması konusunda, Emin KURU kendi yürüttüğü proje hakkında sinop’luları bilgilendirdi.

Turizm Bakanlığı ve Kuzka kapsamında yürütülen proje Sinop'un köylerinde yeni iş imkanları ve istihdamı sağlayacağını belirten Prof. Dr .Emin Kuru EKOLOJİK VE ORGANİK ÜRÜN DESTEKLİ Köylerde Ev Pansiyonculuğu Hakkında bilgi verdi.

Sinop'un deniz kenarında olan köyleri deniz turizmini ve doğa turizmine yatak kapasitesi oluşturmayı amaçlamaktadır.

Köylerde boş olan evler, okullar, ekilmeyen araziler atıl durumdan kurtulması için ulusal ve uluslararası kuruluşlardan kredi ve hibe destekler almak için projeler üretilecektir.

Bu proje ile beraber köylerimizde yeni bir iş, yeni bir istihdam, yeni bir moral, yeni bir motivasyon, köylerin turizme açılmasıyla hayat bulacaktır diyen proje yürütücüsü Kuru, Bu projelere kurulacak olan akademik ekiple ücretsiz danışmanlık desteği sağlanacağını belirtti.


Gündemin son maddesi olarak,

İstanbul'da yaşayan Sinoplu iş adamlarının desteği ile Sinop'a kurulması planlanan özel üniversite hakkında bilgi veren Prof. Dr Emin Kuru; "Sinop'ta, tekne yapımı alanında özel bir üniversite kurulmasının Sinop’lulara büyük maddi kazançlar sağlayacağını ve Sinopluların kazanacağını belirtti. Gemi inşaa yapımı için insan faktörünün ve Sinop’un coğrafi konumunun bu alt yapıya müsait olduğunu hatta endüstri meslek liselelerinin bu sene ilk defa gemi inşaat bölümünü açarak öğrenci alımı yapacağını bir müjde olarak belirtti.

Konsey Gündemin bir diğer maddesinde Konsey Bşk. Yrd. Nihad  Önder tarafından sunuldu; "Sinop’un helasa geleneğini İstanbul'daki dernek etkinliklerinde yapılması ve İstanbul'daki Sinop’lularda benimsetilmesi hususunda organizasyonlara öncelik edilmesi gerektiğini belirterek bu uygulamayı konseyin onayına sundu .Oy birliği ile konsey bu geleneğin İstanbul'daki organizasyonlara taşınmasını kabul etti.

Sinopluların gündem hakkında sorularını cevap kısmı büyük bir verimlilik ve olgunluk içinde yaşandı. Kapanış konuşmasını yapan Prof. Dr. Emin Kuru "Sinoplular olarak Gücümüzü birbirimizden almalıyız. Eskiden dernekçilik yapan Sinop’a emek vermiş eski, yeni milletvekilleri, belediye başkanı ve bürokratlar konseyimizin tabii üyeleridir. Bu Dostlarımızla Sinop’un sorunlarını masaya yatırmaktan mutlu olacağız dedi. Sinop’a emeği geçmiş herkese vefalı olunmalıdır. Çünkü Herkesin birikiminden Sinop faydalanmalıdır. Dernekçilik; dostluk ve vefa ile olur “diyerek Gecede bulunan herkese teşekkür" etti.













Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2012, 18:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN BODUR......................
HÜSEYİN BODUR...................... - 12 yıl Önce

evet si̇nop ve tüm i̇leceleri̇ ve tüm köyleri̇ adina en son yillarin en anlamali bi̇r i̇ftar yemeği̇ ve akabi̇nde güzel bi̇r isti̇şare toplantisi gercekleşmi̇şti̇r....bunun meyvaları bürokratik işle aşıldığında sıladan tesine göçler başlayınca göreceğiz...emeği gecen başta okul arkadaşım prof.dr. emin kuru beye, si̇noplu i̇ş adamlari derneği̇ni̇n sayin genel başakni yusuf beye ve yöneti̇m kadrosuna, geceye katilan tüm doktor, haki̇m, savci, dernek başaknlari, si̇yad genel başakni sabehatti̇n gardaşima ve yöneti̇mi̇ne ve basinimizin güzi̇de temsilçi̇leri̇ne en kalbi̇ duygularimla teşekkür edi̇yorum....bende gerzem ve köyleri̇ adina bi̇r şeyler yapabi̇lrmi̇yi̇m di̇yerek mesai̇mi̇ orada harcamiş ve i̇çi̇ni̇zden bi̇ri̇ olarak bundan böyle berede başariya ulaşma adina çalişma varsa namus sözü veri̇yorum hep onlaral beraber olacağim...bi̇raz sabir di̇yorum yakinda bu i̇şleri̇n nasil yol aldiğina şahi̇t olacaksiniz..saygilarimla..

banner381
SIRADAKİ HABER