Emniyetten Uyarı

Gerze İlçe Emniyeti Müdürlüğü trafik şubesi vatandaşlarımızı ve tatilcileri emniyet kemeri ve alkollü araç kullanmama konusunda uyardı.

Emniyetten Uyarı

  Turizm ve yaz sezonunun son derece yoğun olarak yaşanmakta olduğu, tatil için ilçemize gelen turistlerin sayılarının her geçen gün arttığı şu günlerde, nüfus artışı beraberinde araç sayısında da artış meydana getirmekte, bu durumda kurallara riayet etmeyen sürücülerden kaynaklanan trafik ihlallerine neden olmaktadır. Bu değişikliği yakından takip eden ilçe trafik şube ekipleri bugüne kadar aralıksız olarak sürdürdükleri denetimleri son günlerde daha da sıklaştırdılar. Sürücülerin özelikle alkollü araç kullanma ve emniyet kemeri takma konusunda gerekli özeni göstermedikleri konusuna dikkat çeken Gerze Emniyeti Trafik Şube yetkilileri; yasaların insan hayatını kolaylaştırmak ve onların can ve mal güvenliğinin sağlanması için konulan kurallar olduğunu, her yasanın bir gereksinim sonucu çıkartıldığını belirtirken, sürücülerin hem kendi can ve mal güvenliklerine hem de karşısındakinin zararına sebebiyet vermemeleri ve cezalı duruma düşmemeleri için trafik kurallarına uyma konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istediler.

  Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik şube memurları, sürdürülen denetimlerde sürücüleri dikkat etmeleri gereken hususlarda da uyardı. Genel olarak uyarılar şu şekilde: TK 30/1-b: Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak tehlike yaratmaktadır. Ayrıca yetkililer kontrol sırasında evrak üzerinde önümüzdeki günlerde meydana gelebilecek eksiklikler konusunda sürücülere uyarıda bulundular.














Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2013, 10:09
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER