Engelleri Aşanlar Sinop’ta Bir Araya Geldi

Gerze Tüm Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Sazak ve ailesi plaket ile ödüllendirildi.

Engelleri Aşanlar Sinop’ta Bir Araya Geldi

Sinop Üniversitesi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı duygu dolu anlara sahne oldu.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Sinop Valisi Hasan İPEK, Eşi Gülten İPEK, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ, İl Emniyet Müdür Ercan DAĞDEVİREN, kurum amirleri, öğrencilerimiz, vatandaşlar, etkinliğin onur konuğu olan Engelli bireylerimiz ve aileleri katıldı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih KELEŞ, Engelli bireyleri sosyal hayata kazandırmanın gayreti içinde olduklarını belirtti. Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Özel İlkevim Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ile takip edildi.

Programın ikinci bölümü, Üniversitemiz ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sinop Merkez ve sekiz ilçemizde belirlenen engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin hayat öykülerinin anlatıldığı video gösterimi ile devam etti. Sevgi, gayret, başarı ve yetenekleriyle engelleri aşan ailelerimizin videoları izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Sinop Merkez, Durağan, Dikmen, Saraydüzü, Ayancık, Boyabat, Türkeli ve Erfelek’te yaşayan engelli vatandaşlarımızın ailelerine plaket sunulurken Gerze’den de Semra-Birol Sazak çifti ve oğulları Metehan Sazak’a Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından plaket sunuldu.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER