Engelliler Günü Mesajları

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle yayınlanan mesajlar

Engelliler Günü Mesajları


Köşger’den Engelliler Günü Mesajı

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’in 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı

  Engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur.

Engelliler toplumumuzda bütün fertler gibi temel hak ve özgürlüklere sahiptir. Toplumsal hayatımızın içerisinde, engellilerin de hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel bir insan hakkıdır. Yaşama tutunma, var olma adına gösterilen bu gayretlerin, engelli insanlarımızın yaşam kalitelerini arttırıp, istihdam yoluyla özgürleşmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, nihayet istihdam şartları yaratılarak ekonomiye etkin bir şekilde katılmalarının sağlanması, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak, millet ve devlet olarak en temel görevimizdir.

 Bugün ülkemiz genelinde engelli vatandaşlarımıza sağlık, eğitim, istihdam ve evde bakım gibi temel hizmetlerin sunumunda önemli aşamalar kaydedilmiş olup, İlimiz de engelli vatandaşlarımıza  hizmet sunulmak üzere önemli yatırım ve çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, yürekleri sevgi ile dolu olan engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Yavuz Selim Köşger

Sinop Valisi

 

Belovacıklı’dan Engelliler Günü Mesajı

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Sosyal Devlet ve duyarlı vatandaş olmanın öncelikli yolu, çeşitli engellerine rağmen hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde yaşamaya çalışan bütün engellilerin kendi kendilerine yetebilen, eşit haklara sahip vatandaşlar olarak yaşamalarını temin etmektir.

Engelli vatandaşlarımızın bir gün değil her gün hatırlanması dileğiyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlar, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve onurlu yaşam dilerim.

Osman BELOVACIKLI

Gerze Belediye Başkanı

 

Ergün’den Engelliler Günü Mesajı

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün’den Engelliler Günü Mesajı

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün 3 Aralık Dünya Özürlüler günü olması münasebetiyle yazılı mesaj yayımladı.

 Başkan Ergün mesajında “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, önlerindeki tüm engelleri kaldırmak, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Toplumu oluşturan tüm bireyler eşit hak ve özgürlüklere sahiptir. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba gösterilmesi, gerek birey olarak gerekse Devlet ve toplum olarak temel sorumluluğumuzdur. Engelli bireylerimize toplum olarak daha çok sahip çıktığımız güzel günleri görmek dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, yaşam mutluluklarının arttığı, engellerinin ortadan kalktığı sağlıklı günler diliyorum ” dedi.

 

Kılıçaslan’dan Engelliler Günü Mesajı

Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan KILIÇASLAN mesajında;

  “Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmak için herkesin yapabileceği bir şey vardır. Sevgi, saygı ve beraberlik içinde tüm engelleri aşacağımıza olan inancım tamdır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın topluma katılımları, kendilerini geliştirebilmeleri ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri konusunda oluşan toplumsal bilincin artarak devam etmesi umuduyla tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.” dedi.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 15:30
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER