Erfelek Kaymakamı Alındı.

Neden götürüldüğü henüz bilinmiyor.

Erfelek Kaymakamı Alındı.

Yaklaşık olarak 4 aydır Erfelek Kaymakamı olarak görev yapan Adem Karadaş dün gece emniyet güçleri tarafından apar topar alınarak Tokat İline götürüldü.

Karadaş’ın, FETÖ/PDY operasyonu kapsamında yürütülen soruşturma sebebi ile alındığı, ileri sürülen iddialar arasında… Ancak Kaymakam Karadaş’ın şüpheli olarak mı? Yoksa başka bir nedenden ötürü  mü alındığı  ise henüz bilinmiyor.

 

Adem Karadaş Kimdir?

989 yılında Erzincan'da doğan Kaymakam Adem KARADAŞ ilk ve orta öğrenimini Erzincan'da sırası ile Akyazı İlköğretim Okulu ve Erzincan Anadolu Lisesinde, yüksek öğrenimini ise Bursa Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamlamış ve 2010 yılında üniversiteden mezun olmuştur.



Üniversite eğitimi süresince 2009 yılında üç ay süre ile Work and Travel değişim programı çerçevesinde Amerika'nın Chicago ilinde Six Flags Great America şirketinde İngilizcesini geliştirmek amacıyla çalışmıştır.



Adem KARADAŞ memuriyet hayatına Erzincan Defterdarlığı’nda Milli Emlak Uzman Yardımcısı olarak başlamış ve sonrasında Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulunda (MASAK) uzman yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Bu görevini takiben 2012 yılı Mayıs ayında Sivas Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine intisab etmiştir.



Kaymakam Adayları yönetmeliği uyarınca sırası ile Sivas ilinde il merkez stajını, Bilecik-Bozüyük ilçesinde birinci refakat stajını, Bolu Dörtdivan ve Yeniçağa ilçelerinde mülkiye teftiş stajını, Gümüşhane Kelkit ilçesinde ikinci refakat stajını tamamlamıştır. Daha sonra İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığında katıldığı 4 aylık yabancı dil kursunu müteakip 1 yıl süreli yurt dışı stajı kapsamında İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde "Başkanlık Sistemi Tartışmaları Işığında Mülki İdarenin Geleceği" konulu yüksek lisans tezini 2014 yılı Eylül ayında tamamlamış ve bu süre içerisinde İngiltere’nin idari yapısını öğrenmek ve anlamak üzere çeşitli kurumlarda eğitimler almıştır.

Yurda dönüşünü müteakip sırasıyla Kırıkkale/Çelebi ve Kastamonu/Hanönü ilçelerinde Kaymakam vekili olarak görev yapan Adem KARADAŞ en son Sinop/Erfelek Kaymakamı olarak atanmış olup hali hazırda Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi Doktora Programına devam etmektedir.



Gıda Mühendisi Esra Karadaş hanımefendi ile evli olan Adem Karadaş'ın Zümra Leyla Karadaş adında bir kızı vardır.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2016, 12:58
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER