Esnaf Ne Düşünüyor?

İlçemizde yeni açılacak olan marketler zinciri için yıllardır Gerze’de hizmet veren esnaf ne düşünüyor?

Esnaf Ne Düşünüyor?

Fazilet Züccaciye:  Esnaf olarak etkilenmemek elde değil. Tüketici açısından düşündüğümüzde alım gücünün artacağını düşünüyorum yani tüketici için açılması taraftarıyım. Herkes bütçesine göre alışveriş yapabilecek.

Çağrı Temizlik Ürünleri: Esnaf olarak açılmasını desteklemiyorum. Tüketici olarak da tasvip etmiyorum. Biz kazandığımızı Gerzeli esnaf arkadaşlarımıza bırakıyoruz.

Eren Tuhafiye: Esnaf olarak açılmasını desteklemiyorum. Mevcut olan dükkânların da zamanla kapanacağını düşünüyorum. Bu konunun önüne bir an önce geçilmeli.

Zaferoğlu Kasap: Yerli esnafın bitirilmesi için her şey yapılıyor. Ben açılması taraftarı değilim.

Tarhan Pastanesi: Esnaf olarak desteklemiyorum. Gerze’nin küçük esnafını toplayıp İskeleden aşağıya atmak istiyorlar. Bu konuda Belediyenin ruhsat vermemesi gerekiyor. Belediye Başkanının halkını düşünerek hareket etmesi gerekir.

Kervan Pastanesi: Esnaf olarak da tüketici olarak da kesinlikle desteklemiyoruz.  Açılacak büyük marketlerin ilçeye yatırımı olmayıp ilçedeki dönen parayı çekiyor.

Tuna Züccaciye: Esnaf olarak açılmasına karşıyım. Okulların yakınında oçılabilecek bir süpermarket trafik kazası olmasına çok müsait. Her türlü ürünün satıldığı yerde küçük esnafın hali ne olacak? Gerze Belediyesi bizi hayal kırıklığına uğrattı ama esnaf olarak da yapacak bir şeyimiz yok.

Evim Tül Perde: Açılmasını tam olarak desteklemiyorum ama bizim esnaf olarak yapabileceğimiz bir şey yok. Belediyenin ruhsat vermemesi gerekiyor.  Diğer taraftan bu caddenin hareketlenmesi için bazı şeylerin açılması gerekiyor.

Kardelen Çiçekçilik: Esnaf olarak açılmasını desteklemiyorum. Okulun yakınına açılan bir süpermarket, öğrenciler ve velileri için büyük tehlike arz ediyor. Böylelikle küçük esnafın bitirileceğini düşünüyorum.

Yılmaz Züccaciye: Esnaf olarak desteklemiyorum ama açılmasının bir sebebi de mevcut olan esnafların tutumudur.

Eylül Kırtasiye: Esnaf olarak açılmasını desteklemiyorum ama bu konuda yapabileceğimiz hiçbir şey yok.

Bulvar Market: Esnaf olarak açılmasını desteklemiyorum ama bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Belediye izin vermişse hiç kimse bir şey diyemez. Böyle marketlerin okul çevresinde konumlandırılması ise büyük tehlike içeriyor.

İstanbullu Market: Esnaf olarak açılmasını desteklemiyorum. Okulun yakınında olacak kazaların vebalini kim ödeyecek çok merak ediyorum. Diğer esnafların da yavaş yavaş kepenk indireceğini düşünüyorum.

Zafer Yufka: Açılmasını hem destekliyorum hem de desteklemiyorum. İlgililerin bu konuda üzerine düşeni yapması gerekir.

Altınbaş Market: Esnaf olarak açılmasını tabii ki desteklemiyorum. Tüketici olarak da açılmasına ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Birçoğumuzun çocuklarını gönderdiği okulun yakınında olması da büyük risk taşıyor.

Güngör Ticaret: Esnaf olarak açılmasını desteklemiyorum. Küçük esnafın Pazar payı %47’ye düştü. Küçük esnafın pazardaki yeri bitirilmek isteniyor. Tüketici olarak da açılmasını desteklemiyorum. Ben kazancımı Gerzelilerden kazanıyorum ve Gerzeli esnafa bırakıyorum.

Güneş Ayakkabı: Tüketici olarak isterim ama esnaf olarak çok desteklemiyorum. Küçük esnaf ölüyor.

Kökdemir Ticaret: Esnaf olarak açılmasını desteklemiyorum. Şehir içerisine açılmaması gerekiyor. Tüketici olarak da ihtiyaç duyulduğunu düşünmüyorum.

Yoğurtçu Market: İlçe merkezinde 6 tane zaten var yenileri açılırsa küçük esnaf kaybolur.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 14:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeliiiiii
gerzeliiiiii - 9 yıl Önce

gerzeyi böyle mi kalkındırmayı düşünüyor yerel yönetim.boyabatın nüfusu ve ekonomisi bizim 5 katımız iken bu kadar zincir mağaza yok. neden gerze?herşeyi bir kenara bırakın , iki gün sonra gerzenin iş yaomak isteyip de dükkan açmak ve kalmak isteyen gençler için bile dükkan bulmak neredeyse imkansız hal almış durumda artık.sinop sakarya caddesindeki dükkan kiraları ile bu zincir marketlerin ve avm lerin vermiş olduğu kiralar neredeyse aynı rakamlara denk gelmiş ve mülk sahiplerinin iştahlarını da kabaartmış durumda.

gerze ufak esnaf
gerze ufak esnaf - 9 yıl Önce

bizler esnaf olarak karşıyız ama bunları yazan esnaflar bu gerze halkı alışveriş yapmassa talep olmassa nasıl açılacak yada küçük esnaf olarak hepimiz kapatalım ancak sesimiz böyle duyulur herşeyi konuşuyoruzda bir şey yapmıyoruz

HALUK   KURUOGLU
HALUK KURUOGLU - 9 yıl Önce

bi̇ri̇leri̇ durdemeli̇ bi̇zler ayakta zorla duruyoruz borhaç malesef sahi̇bi̇mi̇z yok bi̇z esmaflarin sadece camal başkanin gayreti̇yle bui̇şler düzelmez

istanbullu
istanbullu - 9 yıl Önce

tabi işinize geliyor. dışardan gelen milleti düdüklemeye alıştınız. keşke 10 tane olsa

gerzeli
gerzeli - 9 yıl Önce

bence çok güzel oluyor bakkallar bize hep kalitesiz ürünler satıyorlardı ve çok pahalıydı biraz akılları başına gelsin

cevap
cevap - 9 yıl Önce

say bakalım elindeki parmaklar kadar bakkal kaldımı?
bir gün olurda inş allah olmaz bakkala muhtaç kalıpta bakkal bulamazsan kendinden çok utanırsın.

banner381
SIRADAKİ HABER