Esnaflar Sandık Başında

Oy kullanma işlemi devam ederken hangi adayın seçimlerden galip çıkacağı merakla bekleniyor.

Esnaflar Sandık Başında

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı seçimleri 10 Şubat 2018 Cumartesi günü Bodrum Cafe Restoran’da gerçekleştirildi.  Toplantı ilçemiz esnaflarına saat 11.00’de yiyecek ve içecek ikram edilmesiyle başladı. Saatler 12.00’yi gösterdiğinde Genel Kurul başlaması için Cemal Altunel kürsüye çıkarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Altunel, “ Değerli üyelerimiz öncelikle odamızın kuruluşundan bugüne kadar görev yapmış başkan, yönetim, denetim kurulu ve üyelerimizin ahrette olanlarını rahmetle, sağ olanlarını minnetle anıyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana sizlerden aldığımız yetki ve destekle birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak bu dönemi geride bıraktık. Geride bıraktığımız bu dönemde siz üyelerimizin menfaatlerini en üst seviyede korumaya çalıştık. Çalışmalarımızı ciddiyet ve samimiyet ilkesinden hiç ayrılmadan esnaf ve sanatkar kültür ve onurunu koruyarak sürdürdük. Odamızın kapısını açık tutarak yönetim kurulunda görev yapan arkadaşlarımla ve personelimle birlikte gece gündüz çalışarak her konuda sizlere yardımcı olmaya çalıştım. Görev yaptığımız süre içerisinde şeffaf olmaya özen gösterdik. Konuşmama son verirken genel kurulumuzun hepimize hayırlı olmasını diler, saygı ve sevgilerimi sunarım.” Dedi.

Toplantının Divan Başkanlığını Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birlik Başkanı Mehmet Yüksel, Başkan Yardımcılığını Hüseyin Topçu, üyelikleri ise Uğur Sağır ve Muhammet Baş ve Erdem Alaçamlı’nın yapması oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile devam etti.

GÜNDEM

  • Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi,
  • Denetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi,
  • Bilanço gelir gider hesaplarının okunması ve müzakeresi,
  • Bilanço gelir gider hesaplarının kabulü veya reddi,
  • Yönetim kurulu ve denetim kurulu karar ve ibrası
  • Yeni döneme ait çalışma programı ile bu programda yer alacak olan üyelerin mesleki eğitim teorik ve pratik kurs programlarını ve tahmini bütçeyi incelemek. Aynen veya değiştirerek kabulü veya reddi
  • Aylık ücretten özlük haklarına yolluk ve konaklama ücretlerinin tespit edilmesi
  • 5362 sayılı kanundaki sınırlar içerisinde öğrenci okutulması, muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulması ve bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi kabulü veya reddi
  • Birliğin muvakatı alınmak şartıyla Kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım satımına gayrimenkul karşılığında ödünç para alınmasına karar vermek ve bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi
  • İstihdam edilmesi düşünülen personel
  • Varsa Bakanlık tarafından gündeme getirilmesi istenilen konu

Başkanlığa aday olan Ali Yılmaz konuşmasında, “Bir dönem yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığım esnaf odasının bugün aday olarak karşısına çıktım. Amacım tüm çalışma arkadaşlarımla beraber esnaflarımızın temel sorunlarını ötelenen ve çözüm bekleyen sıkıntılara çare olmaktır. Bununla beraber dört senedir yönetim kurulu üyesi olduğum esnaf odasına yapılan yanlış ve eksik işler size karşı olan sorumluluğum neticesinde aday olmamı gerektirmiştir. “ diyerek sözlerine devam etti.

Başkanlığa aday olan Mustafa Yoğurtçu, “ Siz değerli üyelerimizin sorunlarını burada masaya yatırsak saymakla bitmez.En başta gün geçtikçe artarak ilçenin her yerine yayılan marketler zinciri karşısında oda yönetiminin kendi aralarında yaptığı toplantı dışında hiçbir çalışma yapmaması sonucu birçok esnafımız kepenk indirmeye mecbur bırakılmıştır.Bugün siftah bile yapamadan dükkanının kapısı kapatan esnafın günahını vebalini kim ödeyecek bunu oda yönetimine sormak isterim.” Diyerek sözlerine devam etti.

Başkanlığa aday olan Turan Altınkök, “ Siz değerli esnaf arkadaşlarımın yaşadığı tüm sorunlara yakınen ortak olmuş biriyim. Daha önce Esnaf ve Sanatkar Odası Yönetiminde görev aldığım için talip olduğum bu göreve yabancı değilim. Mevcut yönetimin şimdiye kadar vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Allah’ın izniyle alacağımız bu görevi daha iyi yerlere taşıyarak elimizden geleni fazlasıyla yapmak için mücadele etmeye hazırız. Öncelikle başarmayı düşündüğümüz konu esnaf arkadaşlarımız ile birlik ve beraberlik içinde hareket etmek olacaktır.” diyerek sözlerine devam etti.

Başkanlığa aday olan Cemal Altunel, “ kıymetli arkadaşlar. Sizden aldığımız destekle bir dönemi daha geride bıraktık. Geçtiğimiz bu dönemimizde odamızı yönetim kurulumuz, denetim kurulumuz ve personelimiz ile birlikte sizlere yakışır bir şekilde yöneterek Sinop ilçeleri arasında çalışma, disiplin, idari ve mali açıdan iyi bir yönetim sergileyerek örnek gösterilir bir oda durumuna getirdik.” Diyerek sözlerine devam etti.

Adayların konuşmalarını tamamlamasının ardından esnaflar sandık başına giderek oy kullanma işlemine başladı. Oy kullanma işlemi devam ederken hangi adayın seçimlerden galip çıkacağı merakla bekleniyor.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2018, 16:38
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER