Etkinlikler Gecede Devam Etti

Gerze Belediyesi Kültür ve Sanat anlamında yaptığı festivaller kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası 19 Mayıs Gençlik Festivali yürüyüşle başladı.

Belirlenen program gereği 19 Mayıs 2017 günü saat 20.00 da yürüyüş için katılımcılar Atatürk resimleri ve Türk Bayrakları ile cezaevi önündeki alanda toplandılar. Kortej yürüyüşü 19 Mayıs ve Atatürk’ le ilgili sloganlar ve marşlar eşliğinde Okullar caddesi istikametinden başlayarak Hükümet konağı önünde son buldu.

Hükümet Konağı önünde kurulan sahnede çalınman “İzmir Marşı” eşliğinde bayrağına ve Cumhuriyetine gerçek anlamda sahip çıkan vatandaşlarımızın ardından Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın geceye ses getiren anlamlı konuşması katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Belovacıklı yaptığı konuşmada; “Öncelikle burada gençleri gördüğüm için çok mutluyum. Çünkü ATATÜRK bu ülkeyi ve bu cumhuriyeti sizlere emanet etti. Gerçek Cumhuriyetçiler, gerçek vatanseverler şuan burada olan sizlersiniz. Kahve köşelerinde, evlerinde televizyon karşısında iki kelam edip laf söylemekle cumhuriyeti ve vatanını savunmuş olduklarını sanıyorlar. Gerçekten vatanını seven, cumhuriyetini seven ve ATA’sına sahip çıkanlar işte burada. Bizler her zaman CUMHURİYET’e sahip çıkacağız. Kanımızın son damlasına kadar, dünya döndükçe Türkiye CUMHURİYETİ yaşayacak. Bu ülkeyi kimseye yedirmeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Gecenin devamında ise birbirinden güzel etkinliklerle devam eden gece ilk olarak sahneye Samsun Horo Yeri ekibi çıktı. Gerçekleştirdikleri Halk Oyunlarıyla izleyicilerden alkış alan ekib katılımcılara güzel anlar yaşattı.

Sportif müsabakalara da yer verdiği festivalde Bilek Güreşi turnuvası da düzenlendi. Erkek ve Kadın olarak iki farklı kategoride gerçekleştirilen turnuva büyük çekişmeye şahit olurken birincilere Belediye tarafından ödül verildi.

Ardından Ateş Show ve Işık Show gösterilerinin de yapıldığı programın kapanışı Grup ANTİK’in vermiş olduğu mini konser ile tamamlandı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2017, 12:16

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet
mehmet - 7 yıl Önce

evet sayın editör gördüğün gibi katılım azalıyor

banner381
SIRADAKİ HABER