Ev Kadınlarına Müjde

Sinop da dar gelirli olup, kendi hesabına çalışmak isteyen kadınlarımıza ve hiçbir ayrımcılık yapılmadan, iş kurması için sermaye veriliyor.

Ev Kadınlarına Müjde
  Mikrokredi, dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkân sağlayan teminat ve kefalet istenmeden verilen küçük bir sermayedir.
Mikrokredi, teminatsız ve kefaletsiz kefaletsiz kredi almak için, aynı mahallede oturan benzer ekonomik ve sosyal şartlarda yaşayan BEŞ KADININ bir araya gelmesi sonucu oluşturulan grup üyelerin her birisine ayrı ayrı kredi verilmektedir.
Türkiye Grameen Mikrokredi Projesinden para alındığı hafta içinde mutlaka yapılması düşünülen gelir getirici faaliyet için kullanılmalıdır. Paranın bu şekilde kullanılmasından bir hafta sonra, alınan kredi hizmet maliyeti ile birlikte 46 haftada ve haftalık olarak geri ödenir. Taksitlerin tahsil edilmesi için mikrokredi çalışanı mahalle veya köye gelerek tahsilatı yapar.
İki yıl için öngörülen kredi tutarı 100 ile 700 TL arasındadır. Ancak, kredi alan kadının girişimcilik ruhu ve potansiyeli dikkate alınarak, mikrokredi her yıl 1000 TL ye kadar artırılabileceğini belirten yetkililer mikrokredi de taksitlerin nasıl ödeneceği hakkında geniş bilgi verdi.
Türkiye Grameen Mikrokredi Projesinden alınan kredi miktarlarına göre haftalık taksit ödeme şöyledir;
- 100 TL mikrokredi için haftalık taksit, hizmet maliyeti ile birlikte 2.5 TL’dir.
- 200 TL mikrokredi için haftalık taksit, hizmet maliyeti ile birlikte 5 TL’dir.
-300 TL mikrokredi için haftalık taksit, hizmet maliyeti ile birlikte 7.5 TL’dir.
-400 TL mikrokredi için haftalık taksit, hizmet maliyeti ile birlikte 10 TL’dir.
-500 TL mikrokredi için haftalık taksit, hizmet maliyeti ile birlikte 12.5 TL’dir.
- 600 TL mikrokredi için haftalık taksit, hizmet maliyeti ile birlikte 15 TL’dir.
-700 TL mikrokredi için haftalık taksit, hizmet maliyeti ile birlikte 17.5 TL’dir.
-1000 TL mikrokredi için haftalık taksit, hizmet maliyeti ile birlikte 25 TL’dir.


Nobel Barış Ödül Sahibi ve Mikrokredinin Dünyadaki Öncüsü Prof. Dr. Muhammed Yunus’un söylediği “ yoksulluğu torunlarımızın ziyaret edeceği bir müzeye koyalım” sözünü söyledi.

Başvurular TGMP Sinop Şubesi Gelincik Mahallesi Fatih Cad. No: 16 Sinop İl Özel İdaresi Mikrokredi Şubesi Sinop adresine yapılacaktır. 0368 261 18 50- 261 26 53 ayrıntılı bilgi için numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.




Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2013, 09:39
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER