Feshane’de Ayancık

Ayancık’ı tanıtmak için geldiler.

Feshane’de Ayancık

  11-14 Aralık tarihleri arasında İstanbul Feshane’de düzenlenen Sinop Tanıtım günleri kapsamında Sinop’un Ayancık ilçesinin tanıtım standını ziyaret ederek Feshane günleri hakkında bilgi edindik.

Ayancık Halk Eğitimi Müdürü Hanife Başar Özcan’dan Feshane’ye hazırlık süreci hakkında bilgi edindik.

10 Aralık 2014 Çarşamba günü Feshane’ye gelerek tanıtım standının hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Özcan, yöreye özgü dokuma tezgâhı, keten ürünleri, selender, odun eşeği, boyunduruk ve buğday döven getirdiler.

Özcan, yaklaşık 1 aydır Feshane için hazırlandıklarını, burada giyilmek üzere 3 takım özel kıyafet diktirildiğini ve 20 görevli arkadaşıyla birlikte tanıtım standında durduklarını, 1000 tane ketenli hediyelik anahtarlık,1000 tane kestane balı, 1000 tane tarhana kesesi ve 1000 tane kestane kesesi hazırladıklarını, belirterek tanıtım stantlarında satış yapılmadığını söyledi.

Feshane’de ikram edilmek üzere kestane böreği, kıymalı ve üzümlü nokul, pekmezli helva, uyuşuk ve fırıncık armudu pekmezi hazırlandı.

Tanıtım standının bekledikleri ilgiyi gördüğünü, Hakan Şükür, Kadir Topbaş, Celalettin Cerrah gibi ünlü isimlerin stantlarını ziyarette bulunduğunu daha farklı organizasyonlarda daha geniş stantlarda Ayancık’ı temsil etmek istediklerini söyleyen Özcan, gazetemiz vasıtasıyla Ayancık Kaymakamı Suat Yıldız başta olmak üzere Belediye Başkanlığı ve ekibine teşekkür etti.






















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 11:12
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER