Fırsatı Kaçırmayın

Ziraat Bankası Gerze Şubesi Müdürü Orhan Sağıroğlu Hazine Müsteşarlığının Ziraat Bankası aracılığıyla Türkiye genelinde başlattığı Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası talep toplama işlemleri 23-27 Ekim tarihleri arasında Ziraat Bankası Gerze Şubesinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Fırsatı Kaçırmayın

T.C Başbakanlık Hazine Müsteşarlığınca yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla, Türkiye genelinde Ziraat Bankası aracılığıyla Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası  talep toplama işlemleri ve ihracı gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda 23-27 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak olan talep toplama işlemlerine Sinop İl ve İlçelerinde devam edilecektir. Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası talep eden müşterilerimizin 23-27 Ekim tarihleri arasında Ziraat Bankası Şubemize başvurmaları gerekmektedir. Altınlarını bankamıza getiren müşterilerimiz saklama derdinden kurtulacaklardır. Çalınma/Kaybolma riski ortadan kalkacaktır.

Bankamız ihraca aracılık edecek tek Banka olacaktır.

İhraç edilecek menkul kıymetlere ilişkin genel bilgiler aşağıda belirtilmiştir;

  • Talepte bulunabilecek müşteri kitlesi: Yurtiçi/yurtdışı yerleşik gerçek kişiler
  • Kabul edilebilecek altınlar: 22 ve 24 ayar altınlar( Üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan altınlar ve Reşat altınlar hariç)
  • Vade süresi: 2 yıl
  • Kupon/Kira Ödemesi:  ayda bir (6 aylık kupon/kira oranı %1,20(Yıllık getiri oranı %2,40)olarak belirlenmiştir. Kupan/Kira ödemesi Türk Lirsı olarak yapılacaktır, fiziki altın ödemesi yapılamayacaktır.)
  • Geri Alım: Müşteriler istedikleri zaman tahvil/kira sertifikasını Bankamıza satabilecekler, ancak ilk 3 ay Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen %1,5 oranında iskontolu fiyat uygulanacaktır. İtfa tarihinden önceki tüm ödemeler TL olarak yapılacak olup, fiziki altın olarak ödenmesi mümkün olmayacaktır. Bankaca geri alınan kıymetler, tekrar satışa sunulmayacaktır.
  • Altın Tahvili/Altına Dayalı Kira Sertifikasından elde edilecek getiriler için spotaj oranı Bankalar Kurulu Kararı ile %0 olarak belirlenmiştir.
  • İtfa yöntemi: Müşteri talebine göre itfa anapara bedeli;
  • Bankamızda açılmış olan vadesiz altın hesaplarına gram altın(A02) olarak ödenebilir.
  • Fiziken talep eden müşteriler için ise, çeyrek/1 kg’lık külçe altın karşılığında fiziki teslimat yapılabilir
  • Hazinenin vade başı itfa tarihine denk gelen yeni bir altın tahvili/kira sertifikası ihracı için talep olarak kullanılabilir.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017, 17:02

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER