Foto Safariciler Şeyhhüseyin Tepesinde

Zorlu doğa koşullarında işlerini başarı ile gerçekleştirdiler.

Geleneksel Gerze Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Gerze Belediyesi ile gazeteniz Gerze Gündem Haber işbirliği ile geleneksel olarak her yıl organize edilen “Foto Safari” yarışmasına katılan yaklaşık 20 kişilik grup 25 Temmuz 2015 günü, Gerze Belediyesince tahsis edilen araçla Yenikent köyü sınırları içerisinde bulunan Şeyh Hüseyin tepesine getirildiler.

Heyecanları daha yolculuğun başında gözlerinden okunan doğa tutkunu foto safariciler kendilerini bekleyen zorlu doğa koşullarını umursamadan coğrafyanın eşsiz güzelliklerini bizlerle buluşturmak için deklanşörlerine bastılar.

Foto safarinin akıllarda kalan en önemli etkinliklerinde biri de foto safaricilerin burada bulunan Şeyhhüseyin türbesini ziyaretleri oldu. Burada bir parantez açarak Şeyhhüseyin hazretleri hakkında sizleri bilgilendirelim. Şeyhhüseyin hazretleri peygamber efendimizin yakın akrabalarından ve sancaktarlarından olan Seyit Muhammet Hazretlerinin (Çeçe Sultan)askerlerinden. Peygamber efendimizin görevlendirmesi ile o dönemde İslamiyeti yaymak için bu topraklara gelmişler.2 sancaktarı ile birlikte 11 arkadaşı ile adına yaptırılan Şeyhhüseyin türbesinde yatmaktalar.

Bu anlamlı ziyaretlerinin ardından yaklaşık 5 saat süre ile doğada kalan foto safariciler, yakaladıkları birbirinden güzel görüntüleri ebedileştirdiler ve birbirlerine seneye buluşma sözü vererek dönüş yoluna koyuldular.

Gerze Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye girenlerin ödülleri, festivalin ödül töreni gecesinde kendilerine sunulacak, diğer eserler ise festival süresince sergilenecek.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 15:57

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER