Gaziler Günü Kutlandı

Düzenlenen yemek ile Gaziler ve yakınları bir araya geldi.

Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü olması dolayısıyla Gerze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Gerze Otel’de saat 12.30’da gaziler ve aileleri için yemek organize edildi. Düzenlenen yemeğe Gerze Kaymakamını vekaleten Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Nevzat Oğuz, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı Müdürü Leyla Tuna, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz muhtarlar ve siyasi parti üyeleri katıldı.

Gaziler ve aileleriyle birlikte gerçekleşen yemek etkinliğinin ardından Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın Jandarma Astsubay Barış Tuğcu tarafından yapıldı.

Tuğcu, “Bugün Milli Mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin mimarı Ulu Önder Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşallik ve Gazilik unvanının verildiği günün 96. yıldönümüdür. Muharebenin en büyük rütbesi şehitliktir. Seve seve ölüme giden aziz neslimizin şahadet şerbetini içemeyen evlatları hak ettikleri Gazilik unvanını büyük bir gururla taşımaktadır.” diyerek sözlerine devam etti.

Gerze Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Kemal Çetinkaya’nın “Gazilerimize” adlı şiiri okumasının ardından Salih Yılmaz’ın “Ey Gazi Vatan” şiiri okumasıyla düzenlenen program sona erdi.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 19:17
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER