Geleceğimizin Mimarı Kadınlarımız Olacaktır

Gerze Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Geleceğimizin Mimarı Kadınlarımız Olacaktır

         Dünya Kadınlar Günü, kadınların haklarını aramak, çalıştıkları işin karşılığı olan ücreti alabilmek için başlattıkları mücadele mirasının yıl dönümüdür. Bu mücadelenin 1857 yılında başladığı dikkate alındığında, aradan geçen zaman zarfında kadının yaratılış gayesi çerçevesinde hak ettiği değer, toplumsal görev, sosyal inşa ve geleceği ihya ekseninde yeterli gelişmenin olmadığı aşikârdır.

          Emeğin, alın terinin hak ettiği karşılığı bulması, insanın inandığı değerlere uygun yaşamasını sağlamak noktasında mücadele etmeyi amaç ve ilke edinen bir sivil toplum örgütü olarak Eğitim Bir-Sen, bütün kadınlarımızın gününü kutluyor, kendilerine sağlık, huzur ve başarı diliyoruz. Kadınlar, toplumların temel taşı, direğidir. Başarılı olmak, aydınlık bir gelecek kurmak, huzurlu bir ortam tesis etmek istiyorsak, o direği sağlam tutmalıyız.

          Her toplum kendini her güzel özelliği ile devam ettirecek nesiller yetiştirmek mecburiyetindedir. Toplumların zenginliği her yönden sağlam, kendini gerçekleştirmiş nesillerin varlığıyla mümkündür. Gelecek, bunu başarabilen milletlerin olacaktır. Bu başarının en önemli mimarı şüphesiz kadınlarımızdır. Kadınlarımızın milli ve manevi yönden donattığı nesiller asıl zenginliğimizdir.

          Bizim değer dünyamızda kadın hiçbir ideolojinin ne aracı ne oyuncağıdır; hayatın ana öğesi, kurucu ve koruyucu unsuru, bir bütünün diğer yarısı olarak bütünlüğün tamamlayıcısıdır. Evde, sosyal ve kültürel hayatta kadın her türlü kültürel varlığın yüklenicisi olmuştur.

          Yeryüzünü ifsat eden odakların millî bütünlüğümüzü, ailenin sağlamlığına dayanan toplum yapımızı bozmak için her yönden, her yerden saldırdığı günümüzde, hak, hukuk, adalet ve saygı ölçülerini elden bırakmadan, millet olarak, hakkı ve hakikati her yerde ve her an savunacak, 180 bini aşkın kadın üyemizle örgütlü mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Başta kadınlar olmak üzere, hakkı yenilen, zulme uğrayan, ezilen, sömürülen herkesin, dün olduğu gibi, bugün de yanında olmaya devam edeceğiz.

          Eğitim-Bir-Sen olarak, başta kadın çalışanlar olmak üzere, bütün kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, sorunlarının çözümüne vesile olması dileğiyle bir kez daha kutluyoruz. 

        Gerze Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 16:59

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER