Genç Kalemler Gerze’de

Hayata karşı kendi ayakları üstünde durmak için çalışıyorlar.

Genç Kalemler Gerze’de

Günlük hayatta hemen hemen herkes onları gördüğünde kafasını eğip hızlıca geçiyor hatta onları bir örgüt üyesi olmakla suçluyorlar. Kimden mi bahsediyoruz? Şehirlerin en işlek noktalarında ellerinde bir düzine dergi ile bütün gününü ayakta geçiren Üniversiteli öğrencilerden yani sizin, bizim ve herkesin çocuklarından. Onlar kapı kapı dolaşıp insanların vicdanlarını sömürerek değil alın teri ile çalışarak okul masraflarının az da olsa bir kısmını karşılayabilmek için uğraş veriyorlar.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Edebiyat bölümü öğrencilerinin iki sene önce çıkardığı ve iki ay ara ile yayımladığı Genç Kalemler Dergisinin satışını gerçekleştirmek için Gerze’ye gelen Üniversiteli öğrenciler;  Mehmet Mustafa Koyan, Hasan Hakan Kalkan ve Muhammet Ünlü, Sinop Valiliği’nden aldıkları olur belgesi ile dergi satmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin beş farklı noktasında çıkan derginin içeriğinde edebiyat, spor ve çevre konularında daha çok genç kuşakları hedef kitlesi içerisine alan konular yer alıyor.

Ücreti sadece 4,5 TL olan dergilerin gelirinin bir kısmı dergi giderleri için bir kısmı ise öğrencilerin ihtiyaçları için kullanılıyor. Saat 13.00’de ilçemize gelen öğrenciler saat 18.00’de buradan ayrılacaklar.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 15:02
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER