Gençsoy Gerçekleri İstedi.

Gerze Enerji Santrali Bilgilendirme Ofisi Sorumlusu Zafer Kadir Gençsoy’dan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’dan gerçekleri istedi.

Gençsoy Gerçekleri İstedi.

Zafer Kadir Gençsoy'un Mannheim ile ilgili açıklaması:
GERÇEKLER NEREDE?

  Sayın Osman Belovacıklı maalesef yine gerçekleri olduğu gibi söylemiyor. İkimiz de bizzat gözlerimizle gördük; Mannheim yemyeşil ve pırıl pırıl bir şehir. Santral de, Rhine Nehri de bu şehrin merkezinde. Santral önden de bakıldığında, arkadan da bakıldığında, yandan da bakıldığında tertemiz ve son derece modern.  

Öncelikle şuna açıklık getirmek istiyorum; Dünya'nın en modern, ileri toplumlarından olan Almanya'da ifade özgürlüğü, fikir özgürlüğü vardır ve bu hak herkes için geçer, bir birey için en kıymetli haktır. Yani siz bir röportaj yaptığınızda, açıklama yaptığınızda polis kapınıza dayanmaz!  

Bir diğer konu da nehrin simsiyah olması, ben gittiğimde göremedim Sayın Belovacıklı, internetteki fotoğraflarda da gözükmüyor, siz çektiyseniz paylaşırsanız sevinirim. Ren Nehri; Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda gibi Avrupa'nın kaç şehrinden geçiyor, Avrupa'nın en büyük 12. Nehri. Komşunuzun kapısına çöp dökerseniz büyük ceza alacağınız Almanya'da sayısız şehirden ve birçok ülkeden geçen, geçtiği tüm şehirlerin kalbi olan bir Nehri kirletecek santrali kurmazlar.  

Evlerin çatısındaki külleri ise şaşkınlıkla okudum. Böyle bir şey asla mümkün olamaz. Ben gittiğimde bizzat gördüm. Tüm evler de, sokaklar da çatılar da pırıl pırıl. Almanya'da 1 değil 2 değil tam 32 termik santral var. Osman Belovacıklı'nın söylediği gibi olsaydı şehirler külden geçilmezdi.

Tüm bu gerçekleri vatandaşlarımızın bilgisine sunarım.





Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2012, 12:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 11 yıl Önce

büyüteci getirin kül ariycam:)))

kuzeysu
kuzeysu - 11 yıl Önce

beyler, yeşili gören gözleriniz termik tarafından doğaya salınan partikülleri ve kimyasalları da gördü mü? 2009 yılında avrupa çevre ajansı adına yapılan çalışma raporu sonunda avrupa birliği üyesi 27 ülkeden parikül ve kimyasalların neden olduğu erken ölümlerin en fazlasının almanya'da görüldüğünü de gördü mü gözleriniz? yapmayın ya, kafanızı şu kirli enerjiden çıkarın da güneş ve rügar için düşünce üretin biraz da...

banner381
SIRADAKİ HABER