GERDAK Dağcılar Toplantısında

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 18-19 Kasım 2017 tarihleri arasında 2017 Yılı Kulüpler İstişare Toplantısı Bursa’da Hançerli Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

GERDAK Dağcılar Toplantısında

Sinop bölgesinden temsilen TDF Türkiye Dağcılık Federasyonu Üyesi Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Kulübü (GERDAK-2013) katıldı.

Türkiye’nin dört bir yanında gelen 142 kulübün katıldığı toplantının ilk gününde Federasyon Başkanı Doç. Dr. Ersan BAŞAR Federasyonun 2017 yılı faaliyet ve etkinliklerinin genel bir değerlendirmesini yaptı. Ardından Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sercan EROL da Dağcılık Yönetim Sistemi’nin tanıtımını yaparak kullanımı hakkında kulüplere bilgi verdi.

Toplantının ikinci gününde ise kulüplere söz verildi ve kulüplerin soruları cevaplandırıldı. Toplantıya Sinop ilini temsilen katılan GERDAK-2013 temsilcisi Birol Sazak katıldı. Sazak; iki gün süren toplantının önemi bizim için Sinop Gerze için çok büyük. Çünkü dağcılık ve doğa sporlarına yeni başlamış bir kulüp olmamıza rağmen kısa zamanda yöremizde ve ülke genelinde ulusal etkinlik, kampçılık, zirve, trans ve TDF Dağcılık ile arama kurtarma eğitimleri dâhil bir çok büyük organizasyonların içerisinde bulunduk.  Lisanslı dağcı sporcularımızla bu etkinliklerde yerimizi aldık. Bu toplantıda etkin olarak daha neler yapabileceğimizin notlarını aldık. Özellikle genç çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişimleri için spor tırmanış duvarı yapımı için gayret ve çalışmalar yapıyoruz. Toplantıda Türkiye de Dağcılık kulüplerinin sorunları çözümü öneriler, dağcılığın gelişmesi için öneriler, Türkiye’deki dağcılık kulüplerinin birbirleri ile iletişim ve kaynaşmaları, kurumsal olmayan gurupların yürüyüş lideri belgesiz haftasonları yaptırdıkları yürüyüşlerin olumsuzlukları ve denetimi, dağcılık eğitimleri, dağcılık branşları ve bir çok konuda bilgi alışverişinde bulunduk. Bölgemiz Gerze adına çok faydalı bir toplantı oldu dedi...

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen toplantı aile fotoğrafı çekilmesinin ve 2018 yılı için temennilerin sunulmasının ardından yapılan kapanış konuşması ve yemeğiyle tamamlandı.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER