Gerze Belediye Binasında Yangının Ardından Deprem

Sinop Valiliği İl Afet ve Durum Müdürlüğü çalışanları, toplumda afet bilicini oluşturmak için Gerze Belediyesinde tatbikat semineri düzenledi.

Gerze Belediye Binasında Yangının Ardından Deprem

  27 Şubat 2013 Çarşamba günü saat 13.00 de Gerze Belediyesi meclis toplantı salonunda Sinop İl Afet ve Durum Müdürlüğü çalışanları, Endüstri Mühendisi Özge Özbek, Arama ve Kurtarma Teknisyeni, Alaadin Akdemir, Arama ve Kurtarma Teknisyeni Muammer Duruoğlu ve Sosyal Çalışmacı Gülay Çoban Gerze Belediyesi çalışanlarını bilgilendirmek ve toplumda afet bilincini oluşturmak için konferans verdiler. Endüstri Mühendisi Özge Özbek; afet ve afetin olumsuz etkileri, afet çeşitleri, tsunami, çığ, su baskını, toprak kayması konuları üzerinde dururken toprak kaymasının Sinop’ta en çok karşılaşılan afet türü olduğunu belirtti. Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alaaddin Akdemir ise yangın ve yangın tüpünün nasıl kullanılması gerektiği hakkında bilgi verdi.  Arama ve Kurtarma Teknisyeni Muammer Duruoğlu, deprem ve depremin oluşumunu anlatırken; Sinop 4. derecede deprem ili, Gerze 3. derecede deprem ilçesi ve Boyabat ve Saraydüzü’nün 1. dereceden deprem ilçesi olduğunu sözlerine ekledi. Sosyal Çalışmacı Gülay Çoban ise deprem çantası ve deprem çantasında nelerin bulunması gerektiği hakkında bilgi verdi.
  İl Afet ve Durum Müdürlüğü çalışanlarının konferansı bittikten sonra Gerze Belediyesi otoparkında yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikata Gerze Belediyesi çalışanları katıldı. Olay yerinde İtfaiye ve ambulans hazır bulundu. Çıkan yangına itfaiye çalışanları tarafından müdahale edildi. Deprem sırasında binada mahsur kalan vatandaş itfaiye tarafından kurtarılıp ambulansa bindirildi.
  Tatbikattan sonra konuştuğumuz Endüstri Mühendisi Özge Özbek; “Toplumda afet bilincini kazandırmak için okul ve kurumlara ziyarette bulunuyoruz.”dedi.
Haber: Nurgül Gençay







































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2013, 08:52
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER