Gerze Belediyesi’nden Duyuru

Tartı aletlerini periyodik muayeneye götürmeyen esnafı para cezası bekliyor.

Gerze Belediyesi’nden Duyuru

Gerze Belediyesi Zabıta Amirliğinden yapılan açıklamaya göre pazarcı esnafının tartı aletlerinin 28 Şubat 2018 Pazar gününe kadar muayenelerini yaptırıp beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Tartı aletlerini periyodik muayeneye götürmeyenleri ise 1850 TL idari ceza bekliyor.

11.01.1989 tarih ve 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ile 04.09.2013 tarih ve 28755 sayılı Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği gereğince; ilk, periyodik muayene ve damgaları yapılmış olan ölçü, tartı ve aletlerinin (2) yılda bir muayene ve damgalarının yaptırılması zorunludur. Periyodik muayene süresinin hesaplanmasında damgalandığı yıl esas alınır ve yıl içersinde hangi tarihte damgalanmış olursa olsun damgalandığı yıl birinci yıl olarak sayılır.

SinopValiliği (Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü)’e beyannamesi verilecek olan Ölçü ve Ölçü Aletleri; 1- Hassas kütle ölçüleri (M1 sınıfı kütle setleri, eczacı ve kuyumcularda bulunan) 2- Akaryakıt ve LPG İstasyonu Sahipleri, 3- 3 ve 4. Sınıf Yüksek Çekerli Elektronik ve Mekanik Terazi sahipleri, (İşyerlerinde 2000 Kg.ve yukarısı Ölçü aleti bulunanların tamamı) 4- 5 Kg.dan yüksek Kütle ağırlıkları (M3 Sınıfı) tartılar.

BELEDİYE GRUP MERKEZİ ÖLÇÜLER VE AYAR MEMURLUĞUNA BEYANNAMESİ VERİLECEK ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ; 1- Masa Terazileri, Açık ve Kapalı Pazar Yerlerinde bulunan (3.Sınıf Teraziler) 2- Asma Teraziler, Açık ve Kapalı Pazar Yerlerinde bulunan (3.Sınıf Teraziler) 3- Tek kollu kantarlar, 4- İbreli Teraziler, Açık ve Kapalı Pazar Yerlerinde bulunan (3.Sınıf Teraziler) 5- Çekeri 2000 Kğ.’a kadar olan 3.ve 4.sınıf Mekanik teraziler, 6- Uzunluk Ölçüleri, (Tek parçalı Ağaç Metreler) 7- Akıcı Maddeler için Hacim(Debi) Ölçekleri, 8- Kuru daneli maddeler için hacim Ölçüleri, 9- 5 Kğ.’a kadar 5 Kğ. Dahil hassas olmayan (M3 Sınıfı) tartılar.

Müracaat ve Beyanname süresi geçtikten sonra yapılacak olan ansızın denetim ve kontrollerde ellerinde müracaat kâğıdı bulunmayan, kontrollerde ibraz etmeyen tartı sahipleri hakkında 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu 14. ve 15. Maddeleri gereğince idari para cezası uygulanacaktır.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER