Gerze Denizi Kafesleniyor!

İlçemizde yapılması planlanan kafes balıkçılığı projelerinin sayısı gün geçtikçe artmaya başladı.

Gerze Denizi Kafesleniyor!

Sinop Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Gerze’de deniz açıklarında yapılması planlanan kafes balıkçılığı projeleri ile ilgili olarak ÇED Sürecinin başladığını duyurdu. 17-19 Ocak 2018 tarihlerinde yayınlanan duyurulara göre Gerze’de ve Dikmen’de ÇED Süreci başlayan iki proje daha bulunuyor.

17 Ocak 2018 Duyurusu

Turan Turizm İnşaat San. Tic. A.Ş. tarafından Sinop İli, Gerze İlçesi, deniz yönü açıklarında 1. Potansiyel Yetiştiricilik Alan içerisinde 32.340 m2 lik yüzey alanında, Ağ Kafeslerde 950 ton/yıl Kapasiteli Alabalık Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesisinin kurulup işletilmesi planlanmaktadır.

19 Ocak 2018 Duyurusu

SİBAL PLASTİK VE SU ÜRÜNLERİ DEĞERLENDİRME SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından Sinop İli, Gerze ve Dikmen İlçesi açıklarında Sibal Su Ürünleri - Alabalık, Levrek ve Çipura Yetiştiriciliği Tesisi adıyla 58.800 m 2 ’lik alanda 960 ton/yıl kapasiteli (240 ton İri Alabalık, 80 ton Çipura ve 640 ton Levrek) alabalık ve levrek yetiştiriciliği yapılması planlanmaktadır.

Sinop Valiliği sunulan dosyaları Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelemiş ve uygun bulmuş olup, projeleree ilişkin ÇED Sürecinin başladığını ilgililere ve kamuoyuna duyurdu.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2018, 11:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
cemaleddin
cemaleddin - 6 yıl Önce

beri yalana ve iftiraya bashvurmadan izah getirseydiniz. karalamalariniz dahada tepki aliyor. sloganci sol`cuklar.

banner381
SIRADAKİ HABER