Gerze Eğitim-Sen’den Kutlama Mesajı

Köy Enstitülerinin 76. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.

Gerze Eğitim-Sen’den Kutlama Mesajı

  Cumhuriyetimizin aydınlanma adımlarından biri olan Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutluyor, halen bizlere örnek ve ışık olan, hayatta bulunan Köy Enstitüsü mezunu öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, sonsuzluğa uğurladığımız öğretmenlerimizi de sevgi ve saygıyla anıyoruz.

  Köy Enstitüleri, doğru eğitim ve bilimsel verilerle, doğru toplumsal gerekçeler ve gereksinimler üzerine kurulmuş eğitim ve öğretim kurumlarıdırlar. Her bilginin her düşüncenin kaynağını doğada arayan, bunları işevuruk yöntem ve eylemlerle açıp, alımlamayı öngörmüş, değişmez yöntem edinmiş okullaşma ocaklarıydı.

  Köy Enstitüleri kapatılmasaydı, köylü teknoloji ile tanışacak, ürettiği ham maddeyi sanayi malına evriltecekti. Bu sayede, gerçek sanayi devrimi tamamlanmış olacaktı. Köyden kentlere göç yaşanmayacak, kentler kocaman kocaman köy kentlere dönüşmeyecekti. Köylü kültürleşmesini ve toplumsallaşmasını kendisi üretecek, bugünkü köylülük açmazını kıracak, kente ve kentliye sıkıntı olmayacak, kentli de tacirleşmiş kasabalı kimliğinden arınacaktı.

  Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği olarak tüm köy enstitülü öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2013, 14:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Furkan Türkmen
Furkan Türkmen - 11 yıl Önce

eğitim sen neden milli manevi değerleri gözardı ediyor anlamıyorum kutlu doğum ile ilgili bir msj yayınlamadı

banner381
SIRADAKİ HABER