Gerze Fiberleniyor

Türk Telekom ilçemizde teknik toplantısını gerçekleştirdi.

Gerze Fiberleniyor

21 Mart 2018 Çarşamba günü saat 14.00’te Gerze Belediyesi toplantı salonunda fiber internet bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Gerze Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın, Gerze Belediyesi Fen İşleri Müdürü Özgür Büyük, Sinop Türk Telekom Bölge Müdürü Doğan Uçar, müteahhitler, yapı denetimciler ve elektrikçiler ile Türk Telekom Gerze temsilcileri katıldı.

Toplantıda yapılan sunum ile (BTK) Bilişim Teknolojileri Kurumu teknik şartnamesi konusunda katılımcılar detaylı olarak bilgilendirildi. Sinop Türk Telekom Bölge Müdürü Doğan Uçar, Sinop’un Gerze ve Boyabat ilçelerinde fiber internet çalışmalarının hız kazanacağını ve bu kapsamda ilk toplantıya Gerze’den başladıklarını ifade etti. Uçar, Türk Telekom’un binalara fiber internet hizmeti verebilmesi için bina inşaat halindeyken boru atılması talebinde bulunmaları gerektiğini ve buna bağlı olarak yer altı kablosunun döşeneceğini, bina tamamlandıktan sonra ise bina içerisindeki internet hizmetinin kendileri tarafından karşılanacağını belirti.

Gerze Belediyesi’nin yaptığı kaldırımlara ve asfaltlara zarar vermeden kabloların döşenmesi için elinden geleni yapacağını söyleyen Uçar, ilçemizdeki bazı binalarda müteahhit ve elektrikçiler ile incelemelerde bulunulacağını ve karşılaşılan en küçük bir sorunda desteğe hazır olduklarını belirtti. İlçemizde fiber internet kullanımı için uygun olan binalar ise 1-1,5 ay kadar kısa bir sürede bu hizmetten faydalanabilecek.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ünal eren
Ünal eren - 6 yıl Önce

Toplanın toplanın birer çayda benim için içiverin ama ben hala aylardır ne dükkanımda ne evimde ınternet kullanamadığım sürece duaya devsm edıcem

banner381
SIRADAKİ HABER