Gerze Mal Müdürlüğünden Basın Duyurusu

Gerze Mal Müdürlüğü Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde basın duyurusu yayınladı.

Gerze Mal Müdürlüğünden Basın Duyurusu

Gelir Vergisi beyan dönemine girdiğimiz şu günlerde, sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vergi ödevinin ulusal nitelikte bir görev olduğunun toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılmasına yönelik olarak 1990 yılından bugüne kadar her yılın şubat ayının son haftası vergi haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da vergi haftası etkinliklerinin 25. si 24 Şubat – 02 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Bilindiği gibi anayasa ile herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlü tutulmuştur. Kamu giderlerinin sağlıklı finansman kaynağı olan vergilerin doğru beyan edilerek zamanında ödenmesi büyük önem arz etmekte, güçlü TÜRKİYE’ nin temellerini oluşturmakta ve yüce Atatürk’ ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ve hedeflerimize bizi her gün biraz daha yaklaştırmaktadır. Bu ekonomik gücün altındaki en önemli unsur ise ülkemizin vergi gelirleridir.

            Bu itibarla toplumda vergi bilincinin oluşturulmasında hedef kitle, geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımızdır. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olan çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza düşen en önemli görev ise alışverişleri karşılığında harcama belgelerini alarak verginin hazineye intikalini sağlamalarıdır. Yapılan alışverişler karşılığında alınan her harcama belgesi yani fiş, fakire aş, işsize iş sağlanmasına, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasına, gelir dağılımının adaletli bir şekilde gerçekleşmesine, daha iyi sağlık hizmeti, daha iyi bir eğitim düzeyine ulaşmaya katkıda bulunacaktır. Kayıt dışı ekonomi, verginin adil bir şekilde toplanmasının önünde en büyük engel olduğu gibi gelir dağılımının bozulması, haksız kazanç ve haksız rekabetin de temelini oluşturur. Ödenmeyen her kuruş vergi, toplumun ve çocuklarımızın geleceğinden çalınan mutluluktur, işgücüdür, yatırım ve hizmettir.

          Adil, tarafsız, şeffaf ve özverili bir şekilde çalışan personeli ile tüm mükelleflerimize en iyi kamu hizmeti vermek suretiyle bu haklı gururun, manevi hazzın yaşanmasına aracılık etmeye Malmüdürlüğümüz hazırdır. Vergisini beyan edip ödemeye çalışan mükelleflerin karşısında değil yanında olan mükellef odaklı bir hizmet anlayışı Gelir İdaresi Başkanlığımızın dolayısıyla Malmüdürlüğümüzün temel prensiplerindendir.

          Tüm bu beklenti ve hedefler doğrultusunda 25. vergi haftasını kutlarken ülkemizin gelişimine katkı sağlayan mükelleflerimize, yine mükelleflerimize sabırla, özveriyle iyi şekilde hizmet sunan personellerimize, idari yapıda hizmet veren daire amirlerimize ve İlçemiz Kaymakamı Bülent BAYRAKTAR’ a teşekkür eder, mükelleflerimize sağlıklı ve bol kazançlı günler diler, tüm Gerze halkını etkinliklerimize katılmaya davet ederiz.

 

                                                                                 

GERZE MALMÜDÜRLÜĞÜ     

        Çalışanları Adına

 

    Mustafa ÇANKAYA            Yelda KOCAMAN

             Gelir Uzmanı                                  V.H.K.İ.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 09:02
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER