Gerze Nöbette

Hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde Gerzeliler milli birlik günü yürüyüşü ve demokrasi nöbetinde buluştu.

Gerze Nöbette

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Gerze’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. etkinlik ilk olarak Gerze Merkez Camisinde öğle namazına mütakip hain darbe girişimi sırasında şehit olan 251 kişi için mevlit okunmasıyla başladı. Hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü kapsamında akşam saat 20 00 da eski cezaevi mevkiinde elinde Türk Bayraklarıyla toplanan halk, protokol üyeleri ile birlikte çeşitli sloganlarla Hükümet Konağı Meydanına kadar yürüdü. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kur’an-i Kerim tilavetiyle devam eden programda protokol konuşmalarına geçildi. sinevizyon gösterimi ardından, ilk konuşmacı İlçe Müftüsü Bayram Karar, “Fetö, dinimizi değerlerimizi istismar eden, bir terör örgütüdür. Suret-i haktan gözüken fakat batıla hizmet eden bu terör örgütü, tüm değer ve kavramlarımızı istismar etmiştir. Milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin geleceğine kastetmiştir. 15 Temmuz'u yaşamış kişiler olarak bundan sonra dinimizi istismar edenlere kanmayarak, fırsat vermemeliyiz. Bütün şehit ve gazilerimizi minnet ile yad ediyoruz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah bu millete bir daha 15 Temmuz’u yaşatmasın.” dedi.

İlçe Müftüsü Bayram Karar’ın konuşmasının ardından Gerze Kaymakamı Murat Güven, “Gerzeli vatandaşları saygı ve sevgi ile selamlıyorum, 15 Temmuz'da milletimizin iradesine, demokratik yaşamına fetö terör örgütü tarafından yapılan hain darbe karşısında halkımız sokaklara giderek tankların, helikopterlerin önüne çıkarak bu talihsiz ve menfur olayı akıbete uğratmıştır. Şüphesiz milletimizin iradesine sahip çıkma kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir. Aziz milletimiz saygınlık ve büyüklüğüne yaraşır biçimde hareket ederek, tarihimizin dolu sayfalarına bir yenisini daha ekledi. Şehitlerimizin şahadetleri ile şartlar ne olursa olsun, neleri başarabileceğini, tüm Dünya'ya göstermiştir. Bu coğrafyada var ve güçlü olabilmenin temel şartı birliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından 15 Temmuz darbe gecesini, Şehitlerimizi ve gazilerimizi anlatan şiirler vatandaşlara duygusal anlar yaşattı. Gerze Halk Eğitim Merkezi'nin hazırladığı judo gösteriminin ardından program dualar ile son buldu

Haber: Velaattin Saatçi

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2018, 11:08

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER