Gerze yangını gözyaşlarıyla anıldı.

Bundan tam 63 yıl önce meydana gelen felaket, Gerze Belediyesi’nin yapmış olduğu etkinlikle anıldı.

Gerze yangını gözyaşlarıyla anıldı.

Gerze Belediyesi tarafından hazırlanan programla 13 Şubat Gerze Yangını bir kez daha anıldı. Say Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleşen programa Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, CHP Gerze İlçe Başkanı Emine İlknur Kara ve yönetimi, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, Ak Parti Gerze Belediye Başkan Adayı Cevat Şensoy, İl Genel Meclis Üyeleri Necmettin Çakır, Ahmet Burma, Belediye Meclis Üyesi Arif Recep Gürses, CHP Gerze İl Genel Meclis Üyesi Adayı İrfan Sağır, Mahalle Muhtarları ve yangını yaşayan büyüklerimizin katıldı.

13 Şubat 1956 yılında saat 18.30’da çıkan yangın felaketinde hayatını kaybeden 21 vatandaşımız için aynı saatte yangının çıktığı mevkii olan Say Mevkii’nde mum yakılıp karanfiller bırakılarak iki dakikalık saygı duruşuyla başlayan programın ardından Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın açılış konuşmasıyla devam etti. 13 Şubat Yangınının sadece ilçemizde değil dünyada da büyük yankı uyandırdığını ancak bunun nesillere aktarımında eksik kalındığını belirten Belovacıklı; “Ziyaretçilerimizle ilçemizin en büyük hadisesi olan Gerze Yangınını konuştuğumuzda bilgilerinin olmadığını görüyorum. Bu aslında hepimizin hatası. İlçemizin yakın tarihini böyle yakından ilgilendiren bir olayı herkese anlatmamız ve bilgi sahibi olmalarını sağlamamız gerekir. Bu vesileden dolayı da her yıl düzenlediğimiz anma geleneğini sürdürüyoruz. Yıllar geçtikçe katılımında fazla olması bizleri memnun ediyor. Çünkü böylesine bir hadiseye katılım göstermek ilçe tarihi ve kültürü açısından oldukça önemlidir. Bu özel ve anlamlı gecede 1956 yılında hayatını kaybeden 21 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diler, ilçemizin tarihine ışık tutan “Gül Kurusu Yemeniler” adlı eseri bizlerle paylaşan Sn. Bora Demir’e teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçemizin 1956 Yangını öncesi ve sonrasını anlatan eserin yazarı Bora Demir’in de konuşma yaptığı programın devamı 13 Şubat 1956 Gerze Yangınını birebir yaşayan güyüklrin anılarını anlatması ile devam etti.

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER