Gerze yangını gözyaşlarıyla anıldı.

Bundan tam 56 yıl önce meydana gelen felaket, Gerze Belediyesi Kent Konsey’nin yapmış olduğu etkinlikle anıldı

Gerze yangını gözyaşlarıyla anıldı.

  Dün, 13 Şubat 1956 yılında Gerze’de meydana gelen büyük yangının 56. yıldönümüydü. 13 Şubat 2012 Pazartesi saat 18.15 te 13 Şubat 1956 yangınının çıktığı yer olan Bülbül çay bahçesinde yangında hayatını kaybeden 21 kişinin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından karanfil bırakarak katılımcılar kordej yürüyüşü ile Köşk Kafe Barda Gerze Kent Konseyi tarafından düzenlenen anma programına katıldı.

  Gerze Belediyesi Kent Konsey’nin hazırlamış olduğu Slayt gösterisiyle 56 yıl önceye dönen katılımcıların, gözyaşlarına hakim olamadığı gözlenirken olayın canlı tanıkları yaşadıkları acıları paylaştılar.















































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2012, 10:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
A. Osman YILMAZ
A. Osman YILMAZ - 12 yıl Önce

emeği geçen herkese teşekkürler. geçmişi animsayarak geleceğe işik tutulu.yada ani"larak da olsa geçmişin acilari"paylaşilabilir".

gurbetçi
gurbetçi - 12 yıl Önce

canım gerze'm inşallah bir daha böyle bir acı yaşamazsın.hep böyle bakir ve nazlı kız edası ile yüzyıllar boyu ayakta kalırsın.hep böyle yeşil ve mavi.insanıyla kucak kucağa ve elele.seni seviyorum memleketim memleketim.

ADİL TÜTÜNCÜ
ADİL TÜTÜNCÜ - 12 yıl Önce

o aci günleri hatirlamak çok güzel ama o çiçekleri yanginin çiktiği yerde değil yanginda ölen kişilerin öldüğü yere birakilmasi gerektigi kanisindayim ayrica resimlere baktiğim zaman o günleri yaşayan çok az sayida insan görüyorum araştirilip kaldiğsa yanginda ölen kişilerin yaşli akrabalari ziyaret edilebilinirdi bu konuda çok yazilacak şeyler var ama ???????????????

banner381
SIRADAKİ HABER