Gerze Yavaşlıyor!

KUZKA’dan 53.000 TL Destek.

Gerze Yavaşlıyor!
Gerze Belediyesi tarafından hazırlanan Gerze CittaSlow Uyum Süreci Projesi kapsamında düzenlenen tanıtım toplantısı 15 Temmuz 2016 Cuma günü saat 13,30’da Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gerze Belediyesi çalışanları ve siyasi parti üyeleri katıldı.

Toplantı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına yapılan saygı duruşu ile başladı. Ardından söylenen İstiklal Marşı’ndan sonra Gerze Belediyesi Çevre Mühendisi Uğur Çetin tarafından yapılan sunum ile Yavaş Şehrin tanımı ve özellikleri anlatıldı. Seferihisar Belediye Başkanı’nın yapmış olduğu kısa konuşmadan sonra kürsüye Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı çıktı.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, “ CittaSlow’u ilk duyduğumda beni gerçekten heyecanlandıran olaylardan biriydi. 2009 yılında belediye başkanlığına aday olduğum zaman personelimize şunu dedim. Dedim ki Gerze’yi eski Gerze yapacağız. Biliyorsunuz eski Gerze tamamen doğal ürünlerin yetiştirildiği, insanların birbiriyle çok sıcak ilişkide olduğu, kapının anahtarı bile kapının üstünde duran herkesin birbiriyle akraba olduğu, yolda selamlaşmadan geçilmeyen çok güzel çok şirin bir ilçeydi. Ama ne yazık ki 12 Eylül döneminde göç alması nedeniyle Gerze yavaş yavaş kozmopolit bir ilçe haline geldi.

Yaşlandıkça insanlığın birbiriyle ilişkileri de yaşlandı. Böylece bir şey üretmeyen, sakin sadece insanlardan bir şeyler isteyen insanların yaşadığı bir ilçe haline gelmişti. Kültür ve sanat bitmişti. Dedim ki Gerze’yi biz eski Gerze’ye götüreceğiz. CittaSlow’u okuduğum zaman eski Gerze’ye benzettim. İnsanlığın yaşamları, ne kadar sıcak olduğu, üretimin temel madde olduğu ki biliyorsunuz üretim olmadan hiçbir şey olmaz. Üretebileceğiz ki onurlu yaşamasını öğreneceğiz. Üretmeyen toplumların her zaman dilenci oldukları, her zaman köklerine mahkûm olduklarını biliriz. Bunu gördüğüm zaman çok heyecanlandım. Dedim ki ben ilçeme bunu yapmalıyım. O zaman genç bir arkadaşım ayak üstü bunu anlatmaya çalıştı ve daha sonra Seferihisar’da bana dediler ki neden CittaSlow Yavaş Şehir? Ben şimdi İzmir’e giden arkadaşlarımı dinliyorum. Sayın başkan da burada sağ olsun zahmet edip buraya kadar geldiler. Seferihisar bir marka olmuştur. Her yerde Seferihisar konuşuluyor. Oradaki üretimin kişilerinin, oranın yaşayış tarzının ne kadar doğal olduğu ve yaşamın kolay olduğu konuşuluyor. Ben bunu özledim. Bunun için de bununla ilgili çalışmalar başlattım. Ve tabii ki sunuşta da gördünüz CittaSlow’da yavaş şehirde alt yapı ve üst yapı bitmiş olacak; iyi bir şehirleşme olacak. Trafik kapalı yolda olacak, bisiklet yolları olacak ve her şeyden en önemlisi organik ürünlerin üretildiği bir üretim merkezi olacak.”  şeklinde konuşarak bu kararı nasıl verdiğini açıkladı.

Tanıtım toplantısının ardından düzenlenen kokteyl ile katılımcılara limonata ikramı yapılarak küçük hediyelik eşyalar verildi.

 

















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2016, 16:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Nuri KARASOY
Mustafa Nuri KARASOY - 8 yıl Önce

Allah emeği geçenlerden razı olsun,yolları açık işleri bereketli olsun.
güzel gerze miz ve yöremiz için çok çalışmak gerekli.
halkımız gözel şeylere layık.
kolay gelsin.

banner381
SIRADAKİ HABER