Gerze’de de Su Var..!

Saraydüzü Barajı inşaatı yarılandı, Sarımsaklı göletinden ses seda yok.

Gerze’de de Su Var..!

Gazetemizin 21 Mart 2013 tarihli “Bu Proje Hayat Verecek” //www.gerzegundemhaber.com/guncel/bu-proje-hayat-verecek-h1773.html ve 24 Mayıs 2013 tarihli “Herşeyin Başı Su” //www.gerzegundemhaber.com/guncel/her-seyin-basi-su-h1959.html başlıkları ile yaptığımız ve dönemin Gerze Kaymakamı Metin Kubilay’ın yoğun çabaları sonucu hayata geçirilmesi için ilk adımları atılan ilçemiz Sarımsaklı Çayı üzerine yapılması planlanan ve bölge için can suyu niteliği taşıyacak, bölgeyi kısa sürede sulu tarıma geçirecek, yörenin gerek tarım ve gerekse de turizm alanında kaderini değiştirecek gölet projesi ile ilgili olarak aradan 2 yıllık bir süre geçmesine rağmen hiç bir olumlu gelişme yaşanmadı.

Buna karşılık, Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Sinop’a tesis edilecek Saraydüzü Barajı Sulama inşaatının devam ettiğini, projenin tamamlanması ile 22.130 dekar zirai arazinin cazibeli sistemle sulanacağı, inşaatın fiziki gerçekleşme oranının %29’ lara ulaştığı, büyük bir hızla devam ettiği ve kısa sürede bitirilerek hizmete açılacağı bilgisini bizzat Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yaptığı basına verdiği demeçten öğrendik.

Gerze insanı olarak, nerede yaşıyorsa yaşasın, bu ülke insanına hizmet adına çakılan tek çivinin dahi ülke menfaatlerine hizmet ettiği bilincindeyiz.

Ancak; göç vermede ülke sıralamasında üst sıralardaki yerini sürekli koruyan Gerze ilçesi köylerinin durumlarına da, diğer yerleşim bölgelerine gösterilen ilgi ve duyarlılığın gösterilmesini de haklı olarak bekliyoruz ve yetkililere soruyoruz.

“Su ise bizde de var, Sarmısaklı Çayı Göletti projesinin geldiği aşama hakkında bizleri bilgilendirir misiniz”?  

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 11:06

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
BİROL SAZAK
BİROL SAZAK - 8 yıl Önce

mustafa yoğurtcu​ kardeşim bu haberini gönülden destekliyor ve çok teşekkür ediyorum.. si̇nop i̇li diğer ilçelerinin tamamında özellikle boyabat ve durağan başta olmak üzere hepsinde çok amaçlı baraj olmasına rağmen hala gerze de bir barajın yapılamamış olmasını hep manidar bulmuşumdur. sarımsak çayı üzerinde kurulması planlanan baraj yapılabilirse gerze'ye çok şey katacak kazandıracaktır. bu tarım, sulama, içme su kaynağı ve görsellik adına olacaktır. bunu başarabilecek altyapı var diye düşünüyorum. saygilar.

banner381
SIRADAKİ HABER