Gerze’de İlk Kez Mikrokredi Dağıtıldı

28 Kasım 2013 Perşembe günü saat 14 00 da Gerze Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen törene, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, İl Özel İdare Mikrokredi Sorumluları Ayşe Banu Turgut, Fatma Mercan Gökçe ve mikrokredi almaya hak kazanan 8 bayanımız katıldı.

Gerze’de İlk Kez Mikrokredi Dağıtıldı

 İl Özel İdare Mikrokredi Sorumlusu Ayşe Banu Turgut yaptığı açıklamada,” 8 bayanımıza kredi dağıtacağız. Prosedürümüz gereği bayanlarımıza 5 günlük programla mikrokrediyi kapsamlı şekilde anlattık. İlk verdiğimiz kredi tanışma kredisi olup daha sonra ki yıllarda kredi miktarı artmakta olup güvene dayalı bir sistemimiz vardır. İl Özel İdare, Sinop Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile protokol imzaladık. İl Özel İdare ve Valilikten bizlere aktarılan fonları bayanlarımıza veriyoruz. Bu proje 2011 yılında Sinop’ta uygulanmaya başladı. 311 üyemiz var ve toplamda 575 bin kredi dağıttık. Bayanlarımız istedikleri sürece onların yanındayız. Amacımız bayanları ekonomiye kazandırmaktır.” dedi.

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar konuşmasında ise,” Gerzeli bayanlarımızı girişimcilik konusunda başarılı buluyorum.  Mikrokredi sistemi banka gibi işlemler gerektirmemesi ve kredi kullanıcılarını geri ödemede zorlamadığı için bu projeyi destekliyorum. Bu töreni düzenlememizin amacı bu projenin duyurulması içindir. İnandığım bir projedir ve faydalı olduğunu somut olarak yaşadım. Gerze de ilk mikrokredi alanlar olarak sizler örnek olacaksınız.” dedi.

İl Özel İdare Mikrokredi Sorumlusu Fatma Mercan Gökçe Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar ve mikrokredi alan 8 bayanımıza Türkiye İsrafı Önleme Vakfının rozetini taktı. Mercan konuşmasında, “Mikrokredi kullanan her bayanımız Türkiye İsrafı Önleme Vakfının üyesidir. Bu projeyi sahiplendiği ve desteklediği için Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar mikrokredi alan 8 bayanımıza kredilerini dağıttı ve tören son buldu.

Mikrokredi dağıtılan Gerzeli bayanlarımız;

Ad ve Soyad       Mirokredi ile Yapacağı İş    Kredi Miktarı

Bilgin Yetkin    Kuaför                                   1000 TL
Nimet Tuna     Manav                                     1000 TL
Filiz Kayacan   Elişi                                  1000TL
Gülserin Çelik Elişi                                         1000 TL
Esra Karasoy   Tuhafiye                                  1000 TL
Banu Baş          Elişi                                        1000 TL
Filiz Yoğurtçu   Bakkal                                   1000 TL
Sebahat Sarıca Halı yıkama                             1000 TL


























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2013, 09:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
hale
hale - 10 yıl Önce

bu bayanların zaten çok ihtiyacı vardı o 1000 tl

banner381
SIRADAKİ HABER