Gerze’de Kadro Başvuruları Başladı

2 Ocak 2018 Salı günü başlayan taşeron kadro başvuruları tüm hızıyla devam ediyor.

Gerze’de Kadro Başvuruları Başladı

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 127.maddesi gereğince sürekli işçi statüsüne geçirilme işlemleri başladı. Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde olduğu gibi Gerze’de de birçok kurumda kadro başvuruları başladı. Gerze Belediyesi’nin Taşeron Şirkette çalışan sayısı 85 olarak belirtilirken aynı şirkete bağlı okullarda çalışan 9 kişi ile toplamda 94 kişi kadro için başvuru yapmaya hazırlanıyor.

Gerze Devlet Hastanesi’nin Taşeron Şirkette çalışan sayısı 16 olarak belirtilirken aynı şirkete bağlı Üniversitedeki taşeron çalışan 6 kişi; Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda ise çalışan 23 kişi kadro için başvuru yapmaya hazırlanıyor. Toplamda 139 kişi Gerze’de sürekli işçi statüsüne geçmiş olacak.

İl Özel İdareleri, belediyeler ile bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu mahalli idare birliklerinde çöp toplama, temizlik, park ve bahçe işlerinde çalışan alt işveren işçileri ve personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri ile alt işveren işçisi olarak çalışan işçiler, artık bu idarelerinin kendi iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecek.

Mevzuata göre ihtiyaca karşılık olarak İŞKUR tarafından kamu işçisi olması için tespit edilen işçiler, iş yerlerince tespit edilen sınav kurulunca sınava tabi tutulacak. Yazılı sınav soruları, işçinin öğrenim ve mesleki durumu ile çalıştırılacağı işler göz önünde bulundurularak; Atatürk ilke ve inkılâpları, yurttaşlık bilgileri, Türkiye tarih ve coğrafyası, günlük hayatta önemli olan fen bilimleri, matematiksel kavram ve ifadeler, Türkçe gücü bilgilerini ölçecek şekilde seçilecek. Bu sınavda 10 üzerinden 6 alanlar sözlü sınava girmeye hak kazanacak. Sözlü sınav ise mesleki bilgi ve göreve ilişkin bilgi ve becerileri içeren konulardan yapılacak. Bu sınavdan da en az 6 puan alınması gerekiyor. Kamuda çalışmak için sürece giren herkese güvenlik soruşturması yapılacak.

Mevcut maaşları ile birlikte kadroya geçecek olan işçilere 52 günlük ilaveten hediye ücret de eklenmiş olacak. Çalışanların istihdam edilecekleri kurumlara başvuruları on gün sürecek.

Başvuru için gereken belgeler

1- Sürekli İşçi Kadrolarına/Geçici İşçi Pozisyonlarına Geçişte Başvuru Formu.

2- İşçinin idareler aleyhine açmış olduğu davalardan ve/veya icra takiplerinden feragat edeceğine dair beyan dilekçesi örneği

3- İşçinin çalıştığı idare aleyhine açmış olduğu dava veya icra takibi olmadığına dair beyan dilekçesi (Zorunlu Doldurulacak)

  1. Güvenlik Soruşturması Arşiv Araştırma Formu. (Bilgisayar ortamında 3 Nüsha Asıl olarak hazırlanmış olacak)

5- SGK Tescil ve Hizmet Dökümü belgesi (Sosyal Güvenlik Merkezinden Onaylı Olarak Alınması Gereklidir)

6- Başvuru Tarihi İtibariyle, Emeklilik,Yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair belge veya resmi yazı (Sosyal Güvenlik Merkezinden alınması gereklidir)

7- Sulh Sözleşmesi Örneği (Başvuru Sahibi ve İdarece zorunlu tanzim Edilecek)

8- 5 adet vesikalık fotoğraf (Son 3-Ay İçinde Çekilmiş Olması Gerekir)

9- Diploma /Öğrenim Belgesi (Aslı veya Aslı Gibidir Onaylı)

10- Adli Sicil Kaydı (Kurum tarafından istenmektedir.)

11- İkâmetgah Belgesi (Kurum tarafından istenmektedir.)

12- Askerlik Durum Belgesi (Kurum tarafından istenmektedir.)

13-Kimlik fotokopisi

14-Mahkemeye ve İcra Müdürlüğüne sunulacak feragat dilekçeleri

a)Mahkemeye Sunulacak Feragat Dilekçesi

b)İcra Müdürlüğüne Sunulacak Feragat Dilekçesi

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2018, 19:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hacer
Hacer - 2 yıl Önce

Acil iş arıyorum

banner381
SIRADAKİ HABER