Gerze’de Kapatıldı Durağan’a Açılıyor

Durağan ilçesine yapılacak olan cezaevi için karar verildi.

Gerze’de Kapatıldı Durağan’a Açılıyor

  Adalet Bakanlığı'ndan ilçeye gelen heyet DSİ bölgesine incelemelerde bulunması ardından, bakanlık gerekli çalışmaları tamamlayarak kararını verdi. Yapılan incelemeler sonucunda Ceza Evi'nin Durağan ilçesi Beybükü Köyü DSİ bölgesine yapılması kararı alındı.

“Bizler gelici geçiciyiz, kalıcı olanlar yatırımlardır” diyen Durağan İl Genel Meclisi Üyesi ve Sinop İl Genel Meclisi Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı Hamit Topçuoğlu; "İlçemize kurulması düşünülen Açık Cezaevine tahsis edilmesi planlanan DSİ'ye ait alanda Adalet Bakanlığı Personelleri Adalet Uzman Yardımcısı Özkan Yalım, Adalet Uzman Yardımcısı Ahmet Eren Kaşak, İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı Arge Uzmanları Tekstil Mühendisi Mümin Yıla, Seramik Mühendisi Ersin Atmaca incelemelerde bulunmuştu. 

   Bu yatırım ilçeye hareketlilik getirmesi anlamına gelecektir. Bu açıdan kesinlikle ilçeye açılacak olan cezaevi gerek ekonomik yönden, gerek nüfus yönünden gerekse de ilçeye getireceği hareketlilik yönünden baktığımızda her şekliyle artı bir harekettir. Nüfus yetersizliği nedeniyle ekonomik açıdan moral bozukluğunun had safhada olduğu ilçemizde, ekonomik hareketlilik kazandıracak  olan bu yatırım bizim için bir fırsattır. İlçeye yapılacak olan  cezaevi yeni bir çekim merkezi oluşturabilir. Bu da ilçedeki nüfusun artışı anlamına gelecektir.  Yapılacak olan yeni bacasız fabrikanın temelinin atılmasını ilçe halkı olarak  sabırsızlıkla bekliyoruz, Başta Milletvekillerimiz olmak üzere tüm yetkililere bu projeye sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Ak Parti İktidarının Durağan'a yatırımları devam etmektedir. Hükümet Konağı, Hastane, İmam Hatip Orta Okulu inşaatı, dere ıslahı çalışmaları devam ederken,  köylerimizin eksiklikleri gideriliyor. Vatandaşlarımız rahat olsunlar ki verdikleri emaneti layıkıyla yerine getiriyoruz. Bizler gelici geçiciyiz, kalıcı olanlar yatırımlardır. Bizim makamda mevkide gözümüz yoktur. Amacımız Durağan'a hak ettiği hizmeti vermektir." dedi.



Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2014, 10:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 9 yıl Önce

bir tarafdan olanı mevcut ceza evini kapatırken diğer taraf a da yeni cezaevi yapma kararı alınıyo nasıl bir adalet nasıl bir sistem anlaşılır gibi değil

Orhan KONUK
Orhan KONUK - 9 yıl Önce

yahu ben anlamadım,oraya cezaevimi yoksa fabrikamı yapılacak.mahkumlar para harcayacak,yakınları ziyarete gelecek çay simit alacak ve bu sayede ilçenin ekonomisi tavan yapacak.nasreddin hocanın koyun yünü fıkrası gibi.

anonim
anonim - 9 yıl Önce

millet cezaevine düşmeden yatırım yapın.

banner381
SIRADAKİ HABER