Gerze’deki Amatör Spor Kulüpleri Toplandı

Gerzeli antrenörler Sinop Gençlik Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş önderliğinde toplandı.

Gerze’deki Amatör Spor Kulüpleri Toplandı

23 Ekim 2017 Pazartesi günü saat 15.00’te Gerze Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde ilçemizdeki spor kulüplerinin atrenörleri bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya Sinop Gençlik Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Şube Müdürü Recep Yılmaz, Gerze Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, Gerze Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Aydın, Gerze Yelken ve Su Sporları Kulübü Başkanı Metin Çalmaz, Yeşil Gerze Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Birol Sazak, Voleybol Antrenörü Resul Sütçü, Tekvando Antrenörü Yücel Altun, Tenis Atrenörü Dilek Özcan ve Gerze Spor Kulübü Başkanı Cemal Aksu katıldı.

Sinop Gençlik Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş,” Sinop Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak bütün ilçelerimizdeki spor kulüplerini dolaşarak bu kulüplerin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşmak için harekete geçtik. İlk olarak Gerze’de düzenlemiş olduğumuz toplantıda öncelikli konumuz sorun tespiti ve çözüm önerileri üstüne olacak. Gerze’de on tane spor kulübümüz bulunuyor. Bu toplantıda herkesten kulüpleri ile ilgili fikir ve önerilerini dinleyerek gerekli cevapları vereceğim.” şeklinde konuştu.

Toplantıda ilk olarak Gerze Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Aydın söz aldı. Aydın, ilçemize bakımı daha rahat olacağı için çim yerine halısaha yapılmasını önerdi. Gerze’deki sportif faaliyetlere olan desteğinden dolayı da Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı adına kendisine teşekkür etti. Ahmet Aydın’ın talebini dinleyen Müdür Kazım Açıkbaş, aydınlanma, sentetik ve tribün konusunda ilgili bakanlıklara teklifini yenileyeceğini ve sahanın daha verimli bir şekilde kullanılması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Gerze Yelken Kulübü Başkanı Metin Çalmaz toplantıda ikinci olarak söz alan isimi oldu. Çalmaz, su sporlarında antrenör ve deniz küreği temini konusunda sorun yaşadığını belirterek lisanslı sporcular yetiştirip 2018’de müsabakalara katılmak istediğini belirtti. Tenis Atrenörü Dilek Özcan söz aldığında on altı yaş üstü çocuklar için istenen kişi başı lisans ücreti konusundan bahsederek raket temin edilmesini istedi. Dilek Özcan’ın talebini dinleyen Müdür Kazım Açıkbaş, Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de tenis sporuna kazandırılarak üniversiteli bir grup oluşturulmasını istedi.

Yeşil Gerze Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Birol Sazak, Sinop’ta dağcılık sporunu geliştirmek için bu kapsamda spor salonu içinde tırmanış duvarı ve tırmanış malzemeleri istediğini belirtti. Birol Sazak’ın talebini dinleyen Müdür Kazım Açıkbaş, tırmanış konusunda bir proje hazırlanmasını ve her detayını incelemek istediğini belirtti. Voleybol Antrenörü Resul Sütçü ise lige çıkıldığında çeşitli ekonomik problemlerle karşılaştığını belirterek bu konuda mücadelesinin devam ettiğini belirti. Müdür Kazım Açıkbaş, öğrenciler il dışına çıkacağı zaman seyahat sağlık sigortası yapılabileceğini söyleyerek detaylar hakkında bilgi verdi. Tekvando Antrenörü Yücel Altun da il maçlarının çoğaltılmasını talep ederek malzeme temini konusunda yardım talep etti.

Toplantının sonunda Sinop Gençlik Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, önerileri ve talepleri çok anlamlı bulduğunu belirterek herkese teşekkür edip amatör spor kulüplerinin çabasını takdir ettiğini söyledi.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2017, 17:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
veli  demircan
veli demircan - 7 yıl Önce

gerze genclik hizmetleri spor ilce mudurlugu mudur ile konusmak istedim fakat soruma cevap vermedi git hocayla konus dedi sahsımi hic galeye almadı mudur ne işe yarar

banner381
SIRADAKİ HABER