Gerze’den Türkiye’ye Açıldı

Prof. Dr. Emin Kuru, "Bugün Türk arıcılığının miladıdır" dedi.

Gerze’den Türkiye’ye Açıldı

Prof. Dr. Emin Kuru, arıcılık eğitiminin Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye kurulunca müfredata alındığını söyledi. Kuru; "Bugün Türk arıcılığının miladıdır" dedi.

Tarım ve arıcılıkla ilgili önemli çalışmaları olan Sinoplu Profesör Emin Kuru'nun, Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sunduğu arıcılığın meslek haline getirilmesine yönelik projesi, Talim Terbiye kurulunca müfredata alındı.
Arıcılığın genç nesillere meslek ve istihdam oluşturma amacıyla eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde alınmasının mutluluk verici olduğunu belirten Prof. Dr. Emin Kuru, Türk arıcılığını lise ve üniversite düzeyine taşımada Milli Eğitim Bakanlığının attığı adımın Türk arıcılığı açısında milat olduğunu dile getirdi.

ARICILIK ARTIK DAHA BİLİMSEL YAPILACAK
Emin Kuru açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yaklaşık 1,5 yıl önce sayın Mili Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk beye sunduğum arıcılığın meslek haline gelmesi düşüncesi, bürokratik zorlu birçok aşamadan geçtikten sonra Talim Terbiye Kurulunca müfredat programına alındı. Sağlıklı yaşamak isteyen halkımıza tüm çevreci dostlara, 70 bin arıcılık yapan aileye hayırlı uğurlu olsun.
Türkiye'de yüzde yetmiş ilkokul mezunu, emekli imam ve öğretmenlerin yürüttüğü arıcılık genç nesle meslek edinme, istihdam oluşturma amacı ile eğitim-öğretim faaliyetleri içerisine alındı.

BU ADIM TÜRK ARICILIĞI İÇİN MİLAT
Türk arıcılığını lise-üniversite düzeyine taşımada Milli Eğitim Bakanlığının attığı bu adım, arıcılık camiası için milat olacaktır. Tüm aşamalar sonunda Türkiye'de ilk olan arıcılık okulunu köyünde açan bir akademisyen olarak mutluyum. Öğrenciler ortaokuldan sonra kayıt olabilecek ve yaş haddi de yoktur. Lise-üniversite mezunları da isterlerse kayıt olabileceklerdir. Kayıtlı öğrencilere devlet, ayda 500 lira hibe destek vermektedir. İşletme sahibi olarak bende 300 lira verecekmişim.
Öğrenci sigorta imkanından istifade edebilecek, ortaokuldan üç yıl sonra öğrenci meslek lisesi mezunu olarak diploma almaya hak kazanacak ve üniversiteye gidebilecektir.
Lise ve üniversite mezunları haftada iki gün uygulama dersi görecek, sadece yaz aylarında çiftlikte meslek dersleri görecektir. Kültür derslerini lise yıllarında gördüğü için meslek eğitim merkezinden ders alması istenmeyecektir. Bu okulun en önemli özelliği altı ay çalış, altı ay dinlen şeklindedir. Hiç bir mesleğin böyle bir avantajı yoktur. Büyük şehirlerde işi olan köy kökenliler, yazın arı okulu, kışın büyük şehirde işinin başında olabilir.

EMEĞİ GEÇENLER TÜRK ARICILIĞINA BÜYÜK BİR HİZMET YAPTI
Bu hizmeti Türkiye'ye ve Türk arıcılığına kazandıran Mili Eğitim Bakanımız sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk beye sektörün motive olmasında fedakar ve kararlı davranan, her aşamasında akıl birliği yaptığımız ve beni danışman olarak atayarak Arı Birliği Genel Başkanı sayın Ziya Şahin beye, Program Daire Başkanı Salih Canbal beye, mesai saati dışında da emeğini esirgemeyen Daire Başkanı Süleyman Akgül beye, müfredat programının hazırlanmasında beraberce çaba harcadığımız Alim Tutar ve Nurullah Türker beye, milletin bir ferdi olarak ve arıcılık camiası adına en kalbi duygularla teşekkürlerimi arz ediyorum. Arıcılık camiası sayın bakanımız Ziya Selçuk beyi hep minnetle anacaktır" dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER