Gerzeli Âşık Hasanı

En büyük hayali, televizyona çıkmak.

Gerzeli Âşık Hasanı

Hasan Demirayak, 1947 doğumlu ve Gerzeli. Gerze Tapu ve Sicil Müdürlüğü’nde 26 yıl görev yaptıktan sonra emekli oldu.

Küçük yaşlarda başlayan bağlama aşkından vazgeçmedi ve hayallerinin peşinden koştu. Bağlama kursuna katılmasına rağmen notaları anlayamadığı için kursu bırakarak kendi çabalarıyla bu aşkını tutkuya dönüştürdü ve en büyük hayalini gerçekleştirdi.

Yaklaşık dört senedir hobi olarak bağlama ile ilgilenen Demirayak, istek üzerine Dikmen, Saray Köyü ve Akbaş Köyündeki festival programlarına katılarak bağlamasıyla hem çaldı hem de söyledi.

Televizyon İle Nasıl Tanıştı?

İstanbul Sultanbeyli Gerzeliler Derneği’nin bir organizasyonunda program yapımcısı ve şair Zeynel Parmaksız ile yolları kesişti. Demirayak, ona Gerze’deki evinde çekilen amatör videosunu izlettirme imkânı buldu.  Dernekteki tanışmadan sonra birlikte televizyon kanalına gittiler. Akşam kuşağında yayınlanan bir eğlence programına konuk olarak katıldı ve üç saat süren programda iki şarkı seslendirdi.

Program, 2 Kasım Pazar günü saat 10.00-13.00 arası Vizyon Türk kanalında yayınlanacak. Program yapımcısı Zeynel Parmaksız’ın, Gerze’deki festivale katılarak destek vermek istediğini belirten Demirayak, “Elimden geldiği kadar Gerze’nin tanıtılması için çalışacağım. Amacım büyük ve ünlü bir sanatçı olmak değil.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 16:16
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER