Gerzeli ”Uyumadı, Şehitlerine Sahip Çıktı”

Gerzelinin vatan ve bayrak sevgisine yağmur bile engel olamadı.

Vatansever Gerze Gençliği adı altında birleşen gençlerin, son günlerde meydana gelen terör olaylarını lanetlemek amacıyla düzenledikleri “Teröre Lanet Yürüyüşü” Gerze tarihinde belki de bir ilke imza atacak kadar yoğun ve bir o kadar da duyarlı bir vatansever Gerzeli katılımı ile gerçekleşti.

Vatanına sahip çıkmaya sonuna kadar kararlı olan, genç-yaşlı, kadın-erkek ve çocuk Gerzeli ellerinde şanlı bayrağımızla toplanma yeri olan ilçe Emniyet Müdürlüğünün önünü yürüyüş saatinden çok önce doldurmaya başladılar.

Yürüyüş açılan devasa Türk Bayrakları ile “şehitler ölmez vatan bölünmez, ne mutlu Türküm diyene, Gerze uyuma şehidine sahip çık, vatan sana canım feda” sloganları ve tekbir sesleri okullar caddesi güzergahından devam etti.

Basın açıklamasının yapılacağı Atatürk Meydanı önüne gelindiğinde heyecan, coşku ve sloganlar Gerze’yi deyim yerinde ise inletti. Şiddetini artıran yağmura rağmen katılım burada da durmadan artmaya devam etti.

Şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından katılımcıların tümü aynı coşkuyla İstiklal Marşımızı söylediler. Yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşün sona erdiğinin bildirilmesine rağmen kalabalık uzun bir süre alandan ayrılmadı. Bu arada vatan ve bayrak sevgisini araçlarına Türk Bayrağı ve siyah kurdeleler asarak ifade etmeye çalışarak konvoy oluşturan Gerze Birlik Minibüsçülerinin ve araçlarını bayraklarla donatmış duyarlı Gerzelilerin çaldıkları kornalar eşliğindeki yaptığı muhteşem geçiş, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Sözün özü Gerzeli, insana ve ülkesine gösterdiği duyarlılığını bir kez daha kanıtlayarak  “uyumadığını” ve asla uyumayacağını bir kez daha göstermiş oldu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 09:35

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatan Evladı
Vatan Evladı - 9 yıl Önce

şehitler ölmez vatan bölünmez !!!

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 9 yıl Önce

gerzeli̇ler olarak katlimda bulunan herkesden Allah razi olsun....burasi;;gerzedi̇r,devleti̇ne, mi̇lleti̇ne,bayrağinaörfüne,adetleri̇ne,gelenekleri̇ne,gerçek müslümanliğa,komşuluğa,hisimakrabalarina,arkadaşlarina hep sahi̇p olan,olmayida şeref ve onur sayan güzi̇de öz gerzeli̇leri̇n yaşadiği ,medeni̇,tahsi̇lli̇ i̇nsanlarin yaşadiği i̇nsanlarin yaşamlarini sürdürdüğü bi̇r anadolu kasabasidir...si̇znle onur ve gurur duyuyorum...tepki̇leri̇mi̇zi̇ kullanilirken ne devleti̇n,nede mi̇lleti̇n herhangi̇ bi̇ri̇leri̇ne mal ve can yönünden zarar vermemeye özen gösteren bi̇r kasabanin evlatlari olmaya hep özen göstrmeli̇yi̇z...devleti̇mi̇zden başka ;;devlet yoktur..Allah;;devleti̇mi̇ze ve ona bağli olan hali̇sane mi̇lleti̇mi̇ze zeval vermesi̇n i̇nşAllahhhhhhh...saygilarimla....

Y:OZAN
Y:OZAN @HÜSEYİN BODUR - 9 yıl Önce

Allah c.c. sizden razi olsun hüseyin kardesim,herkesin anlayacagi dili tarafsiz olarak kullanmissiniz,devlet hepimizin devleti oldugudundan,bireysel degil topluma hitap etmissiniz.....rabbim sizleri ve ayni düsünce ve zihniyete sahip olanlardan razi olsun,olmayanlarada hidayetler versin amin slm ve dua.

banner381
SIRADAKİ HABER