Gerzeliler Töngel Sokağı'nda Toplandı

Gerze'nin ve Töngel Sokağı'nın kafese alınmaması için YEGEP öncülüğünde başlatılan mücade hız kesmeden devam ediyor.

Gerzeliler Töngel Sokağı'nda Toplandı

Kafes Balıkçılığına Hayır, Hamsini Al Gel” etkinliği 3 Aralık 2017 Pazar günü saat 11.00’de Gerze İskelesi’nde ilçemizdeki balıkçıların pankartlar eşliğinde Töngel Sokağı’na uğurlanmasıyla başladı.

Etkinliğe katılmak isteyenlerin Gerze Balıkçılar Kooperatifi önünde toplanarak araçlar ile Töngel Sokağı’na hareket etmesi ile devam eden etkinlik ilçemizdeki balıkçıların Töngel Sokağı’nda karşılanmasıyla tamamen başlamış oldu. Sloganlar ve alkışlar eşliğinde balıkçıların karşılanmasının ardından Gerze Belediye Başkanı günün anlam ve önemine uygun bir konuşma gerçekleştirdi.

Belovacıklı, “ Bugün Töngel Sokağı’nda kafes balıkçılığını protesto etmek için toplandık. Töngel Sokağı belki de hayatının ikinci büyük darbesini yiyor.İlk önce bu sahiller doğal haliyle dünyanın en güzel yerleri iken bu yolun yapılması ile gördüğünüz gibi kaya yığını haline geldi. Sonra da ikinci defa denizimizi kirletmek için harekete geçtiler. Burası balıkçılık ile geçinen bir ilçe. Bu ilçede özellikle kıyı balıkçılığı yapılmaktadır. Gerze ve Töngel Sokağı’nda uzun yıllardır denizi kirlettiği için trol avcılığı yapılmamaktadır. Gerze’ye hiçbir trol teknesi giremez. Bu kadar denizini seven bir balıkçı kitlesi varken buraya kafes balıkçılığının yapılması ilçemize ve denizimize yapılmış bir ihanettir. Bizler buna karşı duracağız. Son yıllarda Ege ve Akdeniz’de sürdürülen mücadele kazanıldı ve buralardan sökülen kafesler şimdi bizim temiz sularımıza getirilmek isteniyor. Buna hep birlikte dur diyelim.” diyerek sözlerine devam etti.

Başkan Belovacıklı’nın konuşmasının ardından Sezai Kaptan’a söz veildi. Sezai Kaptan, “ Yıllar önce nasıl mücadele ettiysek bu firmalar ile şimdi de mücadele etmeye devam edeceğiz. Mantar hastalığı yaptığı kesinlikle belirtilen kafes balıkçılığı için hepinizin desteğini bekliyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından mangalların yakılması ve balıkların pişirilmesiyle etkinlik sona erdi.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2017, 17:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
cemaleddin
cemaleddin - 6 yıl Önce

sayin bashkan istanbulda sinop günlerindeki programdan gerzeden sadece bir horoz getirebilmish. orda diyemedki gerzeliler slogancidir,calishmayi sevmez anasonu cok sever v.s.

cemaleddin
cemaleddin - 6 yıl Önce

bu kadar inat (merkep-kürek misali) sloganci bir parti li görülmemsihtir. bir kara tavugunuzdan bashka gösterecek bir sheyinizin olmadigi ndan uatanc duyuyorum.

banner381
SIRADAKİ HABER