Gerzelilere Yakışır Şenlik

Sinop İli Gerze İlçesi ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği 6.Yağlı Güreş ve Piknik Şölenini gerçekleştirdi.

Gerzelilere Yakışır Şenlik

 

Sinop İli Gerze İlçesi ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaş ve Kültür Derneği 6.Yağlı Güreş ve Piknik Şölenini gerçekleştirdi.

  Ata sporumuz güreşin Gerze’de yeniden hayat bulmasında büyük emek ve katkıları bulunan dernek,  Kapatan İnşaat Sadettin Kaptan’ın başkanlığında 2.ni, dernek olarak ta 6. sını tertipledikleri Yağlı Güreş ve Piknik şöleni geniş bir katılım ile 17 Mayıs 2013 günü  Arnavutköy Taşoluk 2. Piknik alanında gerçekleştirildi.

 Yağlı güreşlerin yanı sıra ses sanatçıları, çeşitli eğlenceli yarışmalar ile de zenginleştirilerek katılımcıların gönüllerince vakit geçirdikleri bir gün geçirdikleri etkinliğe;

CHP Sinop Milletvekili ve İstanbul Milletvekili Adayı Engin Altay, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Muhtarlar Derneği Başkan yardımcısı Cemalettin Topal ve Gerze’de birçok muhtar ile Gerze Terlik Yönetim Kurulu Başkanı ve Tüsiad Genel Başkanı Mustafa Özalp, Sindef’in bir önceki dönem Genel Başkanı ve Ak Parti İstanbul 2.Bölge SKM Başkanı Av. Timuçin Oğuz, Sindef Genel Başkanı Engin Kırmızıgül, Sindef Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Yıldırım ve yönetimi, İstanbul’daki çeşitli dernek başkanları ve yönetimleri şenliklere katılarak maddi ve manevi desteklerini esirgemediler.

 Güreş ve Piknik Şenliğimizde son derece zevkli ve çekişmeli geçen bir açık artırma sonucu;

2015 yılı Keşkek Ağalığını Kasım Tataroğlu,

2015 yılı Güreş Ağalığını ise Özgül Turizm İşletmesi sahibi Yakup Gül kazandılar.

6.sı gerçekleştirilen yağlı güreşlerde ise baş altını, dernek Gençlik Kolları Başkanı Cemalettin Kaptan’ın pehlivanı Mustafa Taş,

Başpehlivanlığı ise Dernek Başkanı Sadettin Kaptanın pehlivanı Enes Kesler kazandılar.

Dernek Başkanı Sadettin Kaptan güreşlere ve piknik şölenine katılan tüm konuklara ve bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen tüm hemşerilerine ve yönetim kurulu üyelerine katıklarından dolayı gazetemiz aracılığı ile teşekkür ederek, seneye tekrar birlikte olma dileklerini ifade etti.






Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2015, 14:30

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER