Gezici Eğitim Seminerinden Gerze'ye Ziyaret

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'yı ziyaret ederek termik santral mücadelesini dinlediler.

Gezici Eğitim Seminerinden Gerze'ye Ziyaret

Gezici eğitim semineri Bu yıl 29.’su düzenlenen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Halk Sağlığı Kolu (HSK) Gezici Eğitim Semineri (GES), 26 Kasım 2017 günü Samsun’da başladı. Samsun ve Sinop illerini kapsayan GES, 1 Aralık 2017 Cuma günü sona eriyor.

Eğiticiliğini Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Başkanı Prof.Dr.Türkan Günay ve Yrd.Doç.Dr.Türkan Günay ve Yrd.Doç.Dr. Melike Yavuz’un üstlendiği GES’e bu yıl 23 üniversiteden toplam 25 asistan hekim katıldı. Ana konusu “Kadın Sağlığı” olarak belirlenen GES kapsamında sağlık ve sosyal hizmetler kurumları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ziyaret ediliyor. Bölgede yapılması planlanan Nükleer Santral ve Termik Santralin toplumun sağlığına olabilecek etkileri de ilgili kurumlarla tartışıyor.

Gezici Eğitim Semineri (GES) kapsamında 1 Aralık 2017 Cuma günü Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Başkanı Prof.Dr.Türkan Günay ve Türk Tabipleri Birliği Halk Sağlığı Kolu Yrd.Doç.Dr. Melike Yavuz’un önderliğinde asistanlar Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı makamında ziyaret etti.

Sinop ve Gerze’de nükleer ve termik santraller ile ilgili mücadele hakkında detaylı bilgi edinmek için ziyaretlerine devam eden doktorlar Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Belediye Meclis Üyesi Semra Demir tarafından ilçemizde kısa bir süre önce gerçekleştirilmesi planlanan ve halkımızın direnişi sayesinde iptal edilen termik santral ile ilgili bilgilendirildi.

Belovacıklı, “ Termik santrallerin ilçemizi kirletmesine izin vermemek için vatandaşlarımız ile birlikte sonuna kadar direnerek bu mücadeleyi kazandık. Termik santral sayısı gün geçtikçe artıyor ve kurulan bölgelerde halk sağlığı tehlikeye atılıyor. Dünyada tabii ki enerjiye ihtiyaç var fakat bu enerji yenilenebilir kaynaklardan da bir şekilde elde edilebiliyor. Termik santralden sonra ilçemiz şu an yine önemli bir sorun ile karşı karşıya kaldı. Denizlerimize kafes kurularak balıkçılık yapılmak isteniyor. Türkiye’de Cittaslow olan yirmi ilçeden birisi olarak biz de bu tehlike ile mücadele ediyoruz. Samsun ve Sinop arasında yirmi firma bu iş için lisans aldı. Çevre sağlığı konusunda çalışan tabiplerimiz olarak sizlerden de bu konuda bizi bilgilendirerek destek olmanızı bekliyoruz.” şeklinde sözlerine devam etti.

Ziyaret sırasında” Kafes Balıkçılığına Hayır” sloganıyla sürdürülen imza kampanyasına da imza atarak destek olan doktor ve asistanlar ilçemizde kısa bir gezinti yapmak üzere ziyareti sonlandırdı. Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER