GİHDER‘in Amacı Nedir?

Gerze’de Kurulan GİHDER‘in Amacı Nedir?

GİHDER‘in Amacı Nedir?

Gençlik İlim ve Hikmet Derneği Genel Başkanı, Sayın Rafet ERMİŞ öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1969 yılında Gerze ilçemizin Kızılcalı köyünde dünyaya geldikten sonra bir yaşında Ailemizin İstanbul ’a gurbete çıkması nedeniyle hayatımıza İstanbul ’da devam etmek zorunda kaldık, İlk, Orta ve Lise tahsilimi Kağıthane de, Halkla ilişkiler Fakültesini ise Eskişehir Üniversitesinde okudum.

İş hayatım ise 1992 yılında Kağıthane Belediyesinde Zabıta Memuru olarak başladığım ve farklı birimlerdeki görevlerimden sonra şuan itibari ile Belediyedeki 23.yılımda, Fen işleri müdürlüğünde Teknik Memur olarak hizmetime devam etmekteyim. Evli 4 çocuk,1 torun sahibiyim.

Soru: Sivil toplum(STK)kuruluşlarındaki hizmetlerinizden bahsedermisiniz?

Ortaokul ve Lise yıllarımda Hakyol Vakfı faaliyetlerine katılmakla başlayan (STK) hayatım,1991 yılından itibaren Kurucu ve yönetici olarak farklı Vakıf, Dernek ve birliklerde görevlerde bulunmak suretiyle bu güne kadar devam eden süre içinde,

Yani, 20 yılı aşkın süredir, İstanbul ’da,  farklı(STK)’lar da aldığım görevler esnasında, Güzel ülkemizin farklı illerinden İstanbul da yaşayan binlerce gencimize hizmet etmeyi nasib eden Rabbime hamd ediyorum, bu öğrencilerden yüzlercesi, Kamu Kurumlarında, STK ve Özel Sektörlerde Farklı makam ve mevkilerde insanımıza hizmet  etmekte vede, daha fazla nasıl faydalı olabiliriz derdinde olan insanlardır,

    İçlerinden, Milletvekili, Belediye Başkan Yardımcısı, İl Genel Meclis üyesi, ilçe Meclis üyesi, Avukat, Müfettiş, Öğretmen, Okul Md. ve Müdür Yar. İş adamı, Esnaf vb. Farklı alanlarda Ülkemizde Milli ve Manevi değerlerine bağlı, Akademik kariyerini tamamlayarak başta Ülkesine, Milletine ve Tüm insanlığa hizmet etmek şuurunda nesil yetiştirmek için mücadele ediyorlar.

Peki İstanbul’da yaşadığınız halde neden Sinop Gerze’de Dernek kurmayı tercih ettiniz?

Evet haklısınız, İstanbul ’da ikamet ediyorum, Sinop Gerze’de dernek kurma sebebime gelince, yıllık izinlerimde memleketime her geldiğimde, İstanbul ’da olan bu güzel hizmetlerin neden bizim zeki Gençlerimize de yapılmasın diye düşünürdüm ve bazı STK Başkanlarına  farklı zamanlarda, bu konuda çalışma yapılması konusundaki görüşmelerim oldu, ancak sonuç alamadım, hatta birisine, maddi konuda İstanbul’dan maddi konuda destek vermeyi dahi teklif ettiğim oldu, yine de sonuç alamayınca tek çare dernek kurmak olduğunu düşündüm, geçen süreç, bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi.     Neden Sinop Merkez’de değil de Gerze derseniz, Gerzeli olmam hasebiyle ilk çalışmayı Gerze’den başlatarak Sinop’a açılmamın dahakolay olacağını düşünerek, Gerze’de ikamet eden 6 arkadaşla derneğimizi kurmaya karar verdik.

Derneğinizin isim ve Logosu hakkında bilgi verebilir misiniz?

GENÇLİK İLİM VE HİKMET DERNEĞİ ismini özellikle tercih ettik, çünkü muhatabımız 15 ile 30 yaş arası Gençlik ve onların Eğitimi olduğu için, Dernek Logomuza gelince ise;

HİLAL; Maneviyat ve Huzuru

DÜNYA; Tüm dünya Gençliğini

EL SIKIŞAN TÜRKİYE HARİTASI; Ülkemizdeki Gençlerin birlikteliğini temsil ediyor.

Logomuzun Toplu Manası ise; Ülke Gençlerimizin Manevi ve Akademik gelişimi ve birlik içinde Dünya Geçlerinin manevi huzuruna vesile olmaktır.

Derneğinizin Hedefleri ve Hizmetleri hakkında bilgi alabilir miyiz?

 Öncelikle hedeflerimizi anlatayım;

1-Gençliğimizin Milli, Manevi ve Kültürel değerlerine bağlı Milletine sevdalı olmaları,

2-Yaşadığı çağın, Akademik ilimlerine vakıf ve bu ilimleri hikmetle yoğuran bir gençlik olmaları,

3-Gençlierimizin İnsanlığa hizmet etmek ve arzu ettikleri ideallerini gerçekleştirmeleri için, onlara Dernek merkezimizde maddi imkânı ve insan kaynağımız ölçüsünde, Üniversiteli abiler nezaretinde Okul derslerinde yardımcı olmak, maddi imkansızlıklar dan  dolayı okuyamayacak öğrencilerimize maddi imkanımız ölçüsünde onlara maddi destek sağlamak.

4-Gençlerimizin güzel bir ortamda hoş ve temiz yerde vakit geçirebilmeleri için, onlara tertemiz komple halı döşeli, yer minderi, Üşümesinler diye Klimalı ve Sıkılmamaları içinde Playstation Sınırsız internet, iki adet bilgisayar, Langırt ve ikramlarımız olmaktadır.

FAALİYETLERİMİZE GELİNCE;

Resimlerde görüldüğü üzere,

Ortaokul Öğrencilerimize yönelik;

 1-Kitap okuma klubü,2-Matamatik, Fen Bilgisi, Türkçe derslerinde Üniversiteli abilerin ders yardımı,3-Seviyelerine göre seminerler,4-Kendi araklarında tanışıp kaynaşmaları ve eğlenmeleri için, Oyun, Güreş, ilahi ve Ezgi v. b. faaliyetlerimiz oluyor.

Lise Öğrencilerimize yönelik;

1-Seminerlerimiz yapılıyor, 2-İnternet Bilgisayar da faydalanıyorlar,3-ve oyunlardan faydalanıyorlar,4-Liselilere yönelik okuma kulübü ve Okul derslerinde yardımcı olunacaktır,

      

Başka ekleyeceğiniz bir husus var mı?

Sinop Germemizde yaptığımız bu hizmetlerde, Maddi desteklerini esirgemeyen tüm dostlarımıza, Hizmetlerimizde yardımlarını esirgemeyen tüm Kurum Müdür ve Personeline ve özelliklede Hemşerilerimize hedeflerimizi ve yaptıklarımızı anlatma fırsatı veren siz değerli basınımıza çok teşekkür eder saygılar sunar ve 23.Nisan.2015 Perşembe Akşamı saat.20,00 da Gerze Sahildeki Say Düğün Salonuna da yapacağımız Regaip Gecesi ve Kutlu Doğum Programına tüm hemşerilerimizi bekliyoruz.

  Rafet ERMİŞ

GENÇLİK İLİM VE HİKMET DERNEĞİ

GENEL BAŞKANI

İletişim; 0535 3652154,

Dernek:03687181070 email:gihder[email protected],www.facebook.com/gihder2015















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 20:36

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
sebilürreşad
sebilürreşad - 7 yıl Önce

tecavüzcü pezevenkin haberini kaldırın gerzekler

GİHDER GENEL MERKEZİ
GİHDER GENEL MERKEZİ - 9 yıl Önce

Sayın MUSTAFA YOĞURTÇU beye,bize kendimizi halkımıza anlatma fırsatı verdiği için teşekkür ederiz

banner381
SIRADAKİ HABER