Görevinden İstifa Etti

Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut, Görevinden Ayrıldı…

Görevinden İstifa Etti

Tekel görünümlü binalardan modern görünümlü yeni binaya geçildi

Gerze Meslek Yüksekokulu, 2002 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne bağlıyken Tekel’in kapatılmasıyla burada bulunan küçük binalarda eğitim-öğretim hayatına başladı. Kurulduğu yıllarda Gerze Meslek Yüksekokulu, birkaç bölüm bünyesinde barındırıyordu. Fakat yıllar geçtikçe Gerze Meslek Yüksekokulu büyümesini sürdürdü. Sinop’un şirin, mutlu ilçesi Gerze’nin eğitime açılan kapısı oldu. Tarihin sayfaları ilerledikçe, Gerze Meslek Yüksekokulu eğitim ve öğretimdeki çıtasını yükseltti. Gerze’nin de ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine büyük katkı sağladı. Gerze’yle bütünleşen Gerze Meslek Yüksekokulu 2007 yılında Sinop Üniversitesi’ne bağlandı. Bu tarihten itibaren Sinop Üniversitesi’nin bir birimi olarak faaliyetlerini sürdürmeye başladı.

Program sayısı 4’ten 11’e çıktı

2011 yılında Eski Rektör Prof. Dr. Recep Bircan’ın göreve gelmesiyle Gerze Meslek Yüksekokulu’ndaki değişim hızlanarak devam etti. Doç. Dr. Halil Turgut’un da göreve gelmesiyle birlikte Gerze Meslek Yüksekokulu fiziki, idari ve akademik alt yapısını da yeni baştan dizayn etti. Tekel binalarındaki küçük, derme çatma yerlerde okuyan öğrenciler bugün son teknolojiyle donatılmış modern görünümlü yeni binada eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştiriyorlar. Temelini Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın attığı, açılışını Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin yaptığı Gerze Meslek Yüksekokulu’nun yeni binası öğrencilere 2014-2015 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başladı. Amfilerden, sınıflara, laboratuvarından, kantinine kadar mükemmel bir şekilde donatılan Gerze Meslek Yüksekokulu program sayısını da arttırdı. Doç. Dr. Halil Turgut’un göreve geldiğinde Gerze Meslek Yüksekokulu’nda 4 program varken şu an 11 program aktif durumda. Turizm ve Otel İşletmeciliği, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Özel Güvenlik ve Koruma Programı, Bilgisayar Programcılığı, Giyim Üretim Teknolojisi, Grafik Tasarımı, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Otobüs Kaptanlığı ve Moda Yönetimi, Basım ve Yayın Teknolojileri bölümlerinde öğrenciler günün koşullarına uygun, çağın gerekliliklerini bilen, donanımlı akademisyenler tarafından geleceğe hazırlanıyorlar.

Öğrenci sayısı her geçen gün arttı

Doç. Dr. Halil Turgut, göreve geldiğinde Gerze Meslek Yüksekokulu’nun öğrenci sayısı 343’iken bugün öğrenci sayısı 1077 oldu. Gerze Meslek Yüksekokulu’nda akademik personel sayısında da geçmiş yıllara göre artış yaşandı. Doç. Dr. Halil Turgut’un göreve başladığında 22 olan akademik personel sayısı 35’e yükselirken, akademik yayınların sayısında da ilerleme görüldü. 2011 yılında 3 olan akademik yayın sayısı bugün 12’ ye çıktı. Akademisyenlerin bilimsel toplantılara katılımına da önem veren Doç. Dr. Turgut, bilimsel toplantı sayısını 1’den 42’ye çıkardı. Doç. Dr. Halil Turgut, öğretim görevlilerinin yüksek lisans, doktora çalışmalarını yapmaları için de onlara kolaylık sağladı. 2011 yılında Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak göreve başlayan Doç. Dr. Halil Turgut ve beraberindeki yönetim bu süre boyunca ellerinden gelenin en iyisini yaparak, Gerze Meslek Yüksekokulu’na her açıdan büyük katkı sağladılar. Ayrıca Doç. Dr. Halil Turgut, kendisinden sonra göreve başlayacak olan Gerze Meslek Yüksekokulu müdürüne de çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.

 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 12:37

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER