Görme Engellilere Anlamlı Hizmet.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy "Aydınlan Aydınlat” görme engelliler için kitap okuma projesini Tekirdağ(Çerkezköy)"de başlattı.

Görme Engellilere Anlamlı Hizmet.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, gelinen nokta itibarıyla çok iyi şeyler yapan bir hükümet olduklarını belirterek, "Ancak gerek değişen şartlar, gerek değişen talepler ve gerekse de sosyal devlet olmanın bize verdiği sorumluluklar ve artan refah imkanlarından engellilerimizin de daha iyi faydalanabilmeleri için yeni çalışmalar, yeni projeler ve yeni yasal düzenlemelerin çalışmalarını devam ettiriyoruz." dedi.

Ersoy, Türkiye Beyazay Derneğinin "Aydınlan Aydınlat" projesinin başlaması dolayısıyla Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, engellilere destek konusunda Türkiye'de sorumlu bakanlık olduklarını söyledi.

Mehmet Ersoy, şöyle devam etti:

"Bu engelli kardeşlerimizin bir şekilde hayatın nimetlerine bizim kadar rahat ulaşmalarını sağlayabilmek, onların maddi ve manevi anlamda her alanda hayatlarını daha erişilebilir, bu kıymetlere, bu değerlere daha erişilebilir yapmanın sadece ve sadece kamunun sorumluluğunda yürüyemeyecek kadar önemli bir iş olduğunun bilincindeyiz."

Türkiye'de yaşayan her vatandaşın bilgiye, kaynağa ve imkanlara erişme hakkı olduğunu ifade eden Ersoy, "Geldiğimiz noktada çok iyi şeyler yapan bir devletiz, hükümetiz. Ancak gerek değişen şartlar, gerek değişen talepler ve gerekse de sosyal devlet olmanın bize verdiği sorumluluklar ve artan refah imkanlarından engellilerimizin de daha iyi faydalanabilmeleri için yeni çalışmalar, yeni projeler ve yeni yasal düzenlemelerin çalışmalarını devam ettiriyoruz. İnşallah hep birlikte bu gönüllülük esasına dayalı çalışmalara da omuz vererek, devletimizin de elindeki bütün imkanları en iyi şekilde seferber etmesiyle ülkemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın hayatlarındaki engelleri hep birlikte bir bir kaldırarak, daha huzurlu, daha paylaşımcı, daha mutlu, daha güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte başaracağız." diye konuştu.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ise görme engellilerin de kitap okumaya ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Bilgi öyle enteresan bir şey ki bilgi paylaşıldıkça ya da siz verdikçe azalan bir şey değil. O yüzden bu çok hayırlı bir hizmet. Bir de enteresan bir şey var, verirken alınan bir durum var. Siz verirken aynı zamanda alıyorsunuz. İşte bu proje de böyle bir şey." değerlendirmesinde bulundu.

Ayva, "Aydınlan Aydınlat" projesinin, engellilerin kitap okuma ihtiyacına cevap vereceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu proje ile hepimizin önünde müthiş bir ufuk var. Müthiş bir fırsatlar sahası açılıyor. Öyle ki öğrenci arkadaşlarımız kitabı kendisine de okumuş oluyor, ben de istifade ediyorum. Daha sonra benden sonra birçok insan istifade ediyor. Daha sonra dünyaya bir eser bırakılmış oluyor. Demir parmaklıklar iyilik yapmaya engel değil. Peki üniversiteler engel mi? Hayır. Daha da imkan var."

Türkiye Beyazay Derneğinin genellikle engellilerin eğitimi ve bireysel gelişimi alanında, toplumsal şartların iyileştirilmesi anlamında çalışmalar yürüttüğüne dikkati çeken Ayva, "Beyazay Derneği dil, din, ırk, siyasi görüş ayrımı yapmadan, herkesle paylaşmak istiyor. İnşallah bu eserler, dünyada Türkçe okuyan tüm engellilere ulaşacak." dedi.

Törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi ve Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, yüksekokulda kurulan elektronik kitap stüdyosunda üniversite öğrencileri görme engelliler için kitap seslendirecek.

 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2016, 09:54
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER