Güncel Kanun Teklifleri

MHP ve CHP kanadından verilen güncel kanun teklifleri.

Güncel Kanun Teklifleri

  MHP’den, Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan zirai kredi borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesi teklifi

 

Çiftçilerin, Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan zirai kredi borçlarının 1 yıl süreyle faiz işletilmeden ertelenmesi için, 31.10.2012 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekili Ali HALAMAN tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına kanun teklifi verildi.

Teklifin yasalaşması durumunda, çiftçilerin Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan zirai kredi borçları faiz yükü olmadan bir yıl süreyle ertelenebilecek.

CHP’den, Ticari araçlarda kullanılan benzin, LPG ve motorinden alınan Özel Tüketim Vergisi oranının düşülmesine ilişkin kanun teklifi

Ticari araçlarda kullanılan benzin, LPG ve motorinden alınan Özel Tüketim Vergisi oranının düşürülmesi için, 09.11.2012 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Alaattin YÜKSEL tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına kanun teklifi verildi.

Teklifin yasalaşması durumunda, Motor silindir hacmi 1600 cc ve altındaki ticari otomobillerde ve ticari amaçla yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlarda (Otobüs, Minibüs, Kamyon, Kamyonet vb.)  kullanılan benzin, LPG ve motorinden alınan ÖTV oranı yüzde 50 ile yüzde 60 oranında düşecek. Bu değişiklikle söz konusu araçlarda kullanılan yakıt fiyatları da yüzde 20-25 oranında ucuzlamış olacak.

CHP’den, 65 aylığı alanlarda özel hastanelerde tedavi olabilsin teklifi

Teklif ile, 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında bulunan tüm vatandaşların, 5510 sayılı Kanun kapsamında sigortalı bulunan vatandaşlar gibi katılma payı ödeyerek özel hastanelerden yararlanması öngörülmektedir.

Teklifin yasalaşması durumunda, 65 aylığı alanlarda sigortalılar gibi belli tutarlarda katkı payı ödeyerek özel hastanelerde tedavi olabilecek.

Haber: Cumhur ÇETİN
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2012, 14:28
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER