Gürbüz Sinop’ta Eğitimi Dile Getirdi

Öğrenci velisi ve KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz okulların sorunlarını dile getirdi.

Gürbüz Sinop’ta Eğitimi Dile Getirdi

  TÜİK tarafından geçtiğimiz aylarda sonuçları kamuoyuyla paylaşılan Yaşam Memnuniyeti Anketinde en mutlu il seçilen Sinop’ta sular durulmuyor. İl sınırlarında pek çok okulda öğrencilerin eğitim-öğretim sezonuna başlamasıyla birlikte okullarda inşaat çalışmaları da başladı. Çoğu 6-9 yaş arasında öğrencilerin eğitim aldığı okullarda henüz başlayan çalışmalar can güvenliğine tehdit arz ettiğinden, veliler kaygılı. Okullarda gerekli bakım, onarım ve tadilat işlerinin yaz tatili süresinde yapılması gerekliliği pek çok düzenlemede belirtilmesine karşın, yetkililer ise gerekli ödeneğin henüz geldiğini söylüyorlar.

Kendisi de bir veli olan KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz,

“24 Eylül’de eğitim emekçilerinin anayasal haklarını kullanarak basın açıklaması yapma talebini bastırmak için gaz bombasına, biber gazına, tazyikli suya yeterli ödenek bulanlar; okullarımız için kaynak yaratmayı erteleyebiliyorlar. Bu zamansız onarım ve tadilat işleri çocuklarımız için hayati tehlike anlamına geliyor. Gerekli onarım işlemleri yapılmadığı için geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz Efe Boz’u hatırlayalım. Çabamız Efe Boz’lar ölmesin diyedir. Siyasi iktidar kamu güvenliği adı altında despotizme değil, okullarımıza ve geleceğimize kaynak ayırmalıdır”

Okullar Hayat Olsun da, Kütüphaneler Kuran Kursu Mu?

Yine kentte Okullar Hayat Osun Projesi kapsamında pek çok okulda kütüphaneler Kur’an kursuna dönüştürülüyor. İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı protokol uyarınca eğitim-öğretim hizmeti sırasında okulların kütüphaneleri yetişkinlere Kur’an kursu hizmeti veriyor. 

Eğitim Sen Sinop Şube Başkanı Hakan Eker, hangi proje adı altında olursa olsun böyle bir çalışmanın çocuklarımız adına sıkıntılı olduğunu belirtti. AKP’nin bu yaklaşımını yabancı olmadıklarını belirten Eker;

 “4+4+4’ü pazarlarlarken geniş yaş aralığında çocukların aynı fiziki mekanı paylaşmasındaki sıkıntıdan dem vuranlar şimdi de gelmiş ilkokul kütüphanelerinde yetişkinlere yönelik Kur’an kursları düzenliyorlar. Şaşırdık mı? Hayır. Eğitimi tamamen piyasa ve dinin emrine vermek isteyen zihniyetten ancak bu beklenebilir. Sadece İmam-Hatip’ler yaygınlaşmıyor. Okullarımız da güya ‘seçmeli’ derslerle İmam-Hatipleştiriliyor. Öyle bir sistem arzu ediyorlar ki, taşeron düzeni altında maden kazasında 301 yurttaşımız yaşamını yitirsin, yakınları da kader deyip geçsin. Piyasa için şükreden toplumu yaratmaya çalışıyorlar. İnanç istismarını yaygınlaştırıyorlar ki dini alabildiğine siyasal ranta açabilsinler…  Biz Eğitim Sen olarak, bu tip uygulamalara karşı çıkacak; çocuklarımız ve geleceğimiz için kamusal, parasız, bilimsel ve laik eğitim mücadelesi vermeye devam edeceğiz.”

Eğitim Emekçilerinin tüm Türkiye’de yaptıkları 24 Eylül Grevi basın açıklaması da Sinop Valiliğinin zoruna maruz kalmıştı. Polis saldırısında bir öğretmen gaz kapsülünden yaralanmış ve yüzlercesi de rahatsızlanmıştı. Türkiye’nin dört bir yanında yaklaşık 300 kent merkezinde yapılan eylemlere Sinop dışında herhangi bir yerde saldırı olmamıştı. 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 10:41
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER