Gururla Kutladık

Türkiye Devletinin Cumhuriyetle buluşmasının en önemli dönemeçlerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ve dünyada bir benzeri daha olmayan, ulu önder Atatürk’ ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94. yılını gurur ve coşku ile kutladık.

Gururla Kutladık

  Gerze Festival alanında saat 10.00 da başlayan kutlamalara Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Gökhan Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Gerze Emniyet Müdürü Ünal Arslan, Gerze Mal Müdürü Zübeyde Şen, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, CHP İl Genel Meclis Üyesi Necmettin Çakır, kamu kurum ve kuruluşlarının protokole mensup müdürleri, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

  Sunumunu Miray Aydın'ın yaptığı program 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutlamasıyla başladı. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç tarafından yapıldı. Genç,” Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 94. Yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, kendi kendine karar verebilen, hayatın tüm güçlükleri ile mücadele edebilecek ölçüde donanım ve yeteneğe sahip gençler olarak yetiştirmelerini sağlamak ortak hedefimizdir. Unutmayalım ki, ülkesinin çocuklarına, gençlerine gerekli yatırımı yapmayan, gereken sorumluluğu ve özeni yerine getirmeyen toplumların bu ihmalin faturasını çok daha büyük maliyetlerle ödedikleri kaçınılmazdır” dedi.

  Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencilerinden Merve Yılmaz “23 Nisan” adlı şiirini okuduktan sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmalarında 1. olan Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencisi Zeynep Kalafat, 2. olan Belören Ortaokulu öğrencisi Şeyma Yoldan, 3. olan Karlı TOBB Ortaokulu öğrencisi Duygu Gül’ün ödülleri Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar tarafından verildi. Şiir alanındaki yarışmalarda 1. Olan Belören Ortaokulu öğrencilerinden Bernagül Balta, 2. olan Karlı TOBB Ortaokulu öğrencilerinden Hilal Şenaslan, 3. olan Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencilerinden Zeynep Kalafat’ın ödülleri Gerze İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan tarafından verildi. Resim dalındaki yarışmalarda 1. olan Gazi Mustafa İlkokulu öğrencilerinden Orçun İstanbullu, 2. olan Haşim ve Zehra Tarı İlkokulu öğrencilerinden Kazım Taş ve 3. olan Yenikent Cumhuriyet İlkokulundan Sevcan Kapakçı’ın ödüllerini Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından verildi.

  Programın devamında ilk olarak Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu halk oyunu ekibinin Artvin yöresi oyunları, Ana Sınıfı öğrencilerinin Kafkas oyunları, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı Kastamonu yöresi halk oyunları, Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu kız öğrencilerinin gösteri gurubu, yine aynı okulun 2. sınıf öğrencilerinin hazırladıkları Anadolu Ateşi gösterisi, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu roman oyunları, Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencilerinin Bayrak Seremonisi, Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin judo gösterilerinin ardından son olarak Gazi Mustafa Kemal Ortaokulunun müzikli gösterilerinin ardından program son buldu.

Fotoğraflar için Foto Galeriyi tıklatın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 17:44
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER